Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] The hostfile could not be found
From: Jeff Squyres (jsquyres) (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2011-07-02 16:33:43


You should probably also use open MPI's native torque support instead of a hostile.

Sent from my phone. No type good.

On Jun 30, 2011, at 9:24 PM, "zhuangchao" <freeoser_at_[hidden]> wrote:

> hello all ,
>
> I submited the following Torque/pbs script.
>
> #PBS -e /tmp/blast_19297.err
> #PBS -o /tmp/blast.output
> mpiexec -d -machinefile /tmp/nodes.19297.txt -np 3 /data1/bin/mpiblast -p tblastx -i /data1/cluster/sequences/seq_4.txt -d nt -o /data1/cluster/blast.out/blast.out.19297 -g T -m 0 -F F
>
>
>
> Then I got the following error from openmpi. But it is ok if I run the above mpiexec command
> in the bash shell. Can you help me ? Thank you very much !
>
> n-1<18242> ssi:boot:base: looking for boot schema in following directories:
> n-1<18242> ssi:boot:base: <current directory>
> n-1<18242> ssi:boot:base: $TROLLIUSHOME/etc
> n-1<18242> ssi:boot:base: $LAMHOME/etc
> n-1<18242> ssi:boot:base: /data1/lam-mpi/etc
> n-1<18242> ssi:boot:base: looking for boot schema file:
> n-1<18242> ssi:boot:base: /tmp/nodes.19297.txt
> n-1<18242> ssi:boot:base: found boot schema: Not found!
> -----------------------------------------------------------------------------
> The hostfile "/tmp/nodes.19297.txt" could not be found:
> Unix errno: 2
> No such file or directory
> Things to check:
> - ensure that the file exists
> try "ls -l /tmp/nodes.19297.txt"
> - ensure that you have read permissions on the file
> try "cat /tmp/nodes.19297.txt"
> -----------------------------------------------------------------------------
> -----------------------------------------------------------------------------
> It seems that there is no lamd running on the host node2.
> This indicates that the LAM/MPI runtime environment is not operating.
> The LAM/MPI runtime environment is necessary for the "lamhalt" command.
> Please run the "lamboot" command the start the LAM/MPI runtime
> environment. See the LAM/MPI documentation for how to invoke
> "lamboot" across multiple machines.
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users