Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Symbol not found: _evsignal_base
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2011-05-25 19:27:29


This looks like your installation is busted somehow. Can you send all the information listed here:

    http://www.open-mpi.org/community/help/

On May 24, 2011, at 4:05 PM, charles reid wrote:

> Hi -
>
> I'm trying to compile a simple hello world program with mpicc,
>
> $ cat test.c
> #include <stdio.h>
>
> main()
> {
> printf ("Hello World!\n");
> }
>
>
> but I'm seeing this issue:
>
> $ ~/pkg/openmpi/1.4.3_bigmac/bin/mpicc test.c
> dyld: Symbol not found: _evsignal_base
> Referenced from: /uufs/chpc.utah.edu/common/home/u0552682/pkg/openmpi/1.4.3_bigmac/lib/libopen-pal.0.dylib
> Expected in: flat namespace
> in /uufs/chpc.utah.edu/common/home/u0552682/pkg/openmpi/1.4.3_bigmac/lib/libopen-pal.0.dylib
> Trace/BPT trap
>
>
> I found this previous thread, http://comments.gmane.org/gmane.comp.clustering.open-mpi.user/13033 , which suggested adding the installation directory's lib/ to LD_LIBRARY_PATH would fix things, but it did not:
>
> $ export LD_LIBRARY_PATH="${HOME}/pkg/openmpi/1.4.3_bigmac/lib:${LD_LIBRARY_PATH}"; ~/pkg/openmpi/1.4.3_bigmac/bin/mpicc test.c
> dyld: Symbol not found: _evsignal_base
> Referenced from: /uufs/chpc.utah.edu/common/home/u0552682/pkg/openmpi/1.4.3_bigmac/lib/libopen-pal.0.dylib
> Expected in: flat namespace
> in /uufs/chpc.utah.edu/common/home/u0552682/pkg/openmpi/1.4.3_bigmac/lib/libopen-pal.0.dylib
> Trace/BPT trap
>
>
> Any suggestions on what I might be doing wrong?
>
>
> Charles
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]
For corporate legal information go to:
http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/