Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Sorry! You were supposed to get help about: But couldn't open help-orterun.txt
From: hi (hiralsmaillist_at_[hidden])
Date: 2011-05-18 06:26:25


Any comment / suggestion on how to resolve this?

Thank you.
-Hiral

On 5/12/11, hi <hiralsmaillist_at_[hidden]> wrote:
> Hi,
>
> Clarifications:
> - I have downloaded pre-build OpenMPI_v1..5.3-x64 from open-mpi.org
> - installed it on Window 7
> - and then copied OpenMPI_v1..5.3-x64 directory from Windows 7 to
> Windows Server 2008 into different directory and also in same
> directory
>
> Now on Windows Server 2008, I am observing these errors...
>
> c:\ompi_tests\win64>mpirun mar_f_i_op.exe
> [nbld-w08:04820] [[30632,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Error in file
> ..\..\..\openmpi-1.5.3\orte\mca\ras\base\ras_base_allocate.c at line
> 147
> [nbld-w08:04820] [[30632,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Error in file
> ..\..\..\openmpi-1.5.3\orte\mca\plm\base\plm_base_launch_support.c at
> line 99
> [nbld-w08:04820] [[30632,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Error in file
> ..\..\..\openmpi-1.5.3\orte\mca\plm\ccp\plm_ccp_module.c at line 186
> =
>
> As suggested, I tried with following but nothing worked...
> - copied to the same directory as it was in previous machine
> - executed "mpirun -mca orte_headnode_name HEADNODE_NAME" and "mpirun
> -mca orte_headnode_name MYHOSTNAME"
> - set OPENMPI_HOME and other OPAL_* env variables as follow...
>
> set OPENMPI_HOME=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64
> set OPAL_PREFIX=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64
> set OPAL_EXEC_PREFIX=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64
> set OPAL_BINDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\bin
> set OPAL_SBINDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\sbin
> set OPAL_LIBEXECDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\libexec
> set OPAL_DATAROOTDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\share
> set OPAL_DATADIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\share
> set OPAL_SYSCONFDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\etc
> set OPAL_LOCALSTATEDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\etc
> set OPAL_LIBDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\lib
> set OPAL_INCLUDEDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\include
> set OPAL_INFODIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\share\info
> set OPAL_MANDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\share\man
> set OPAL_PKGDATADIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\share\openmpi
> set OPAL_PKGLIBDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\lib\openmpi
> set OPAL_PKGINCLUDEDIR=C:\MPIs\OpenMPI_v1.5.3-x64\include\openmpi
>
> Please correct if I missed any other env variable.
>
> Thank you.
> -Hiral
>
>
> On Wed, May 11, 2011 at 8:56 PM, Shiqing Fan <hpcfan_at_[hidden]> wrote:
>> Hi,
>>
>> The error message means that Open MPI couldn't allocate any compute node.
>> It might because the headnode wasn't discovered. You could try with option
>> "-mca orte_headnode_name HEADNODE_NAME" in the mpirun command line (mpirun
>> --help will show how to use it) .
>>
>> And Jeff is also right, special care should be taken for the executable
>> paths, and it's better to use UNC path.
>>
>> To clarify the path issue, if you just copy the OMPI dir to another
>> computer, there might also be another problem that OMPI couldn't load the
>> registry entries, as the registry entries were set during the installation
>> phase on the specific computer. In 1.5.3, a overall env "OPENMPI_HOME"
>> will do the work.
>>
>> Regards,
>> Shiqing
>> ----- ԭʼÓʼþ -----
>> ·¢¼þÈË: Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]>
>> ÊÕ¼þÈË: Open MPI Users <users_at_[hidden]>
>> ÒÑ·¢ËÍÓʼþ: Wed, 11 May 2011 15:21:26 +0200 (CEST)
>> Ö÷Ìâ: Re: [OMPI users] Sorry! You were supposed to get help about: But
>> couldn't open help-orterun.txt
>>
>> On May 11, 2011, at 5:50 AM, Ralph Castain wrote:
>>
>>>> Clarification: I installed pre-built OpenMPI_v1.5.3-x64 on Windows 7
>>>> and copied this directory into Windows Server 2008.
>>
>> Did you copy OMPI to the same directory tree that you built it?
>>
>> OMPI hard-codes some directory names when it builds, and it expects to
>> find that directory structure when it runs. If you build OMPI with a
>> --prefix of /foo, but then move it to /bar, various things may not work
>> (like finding help messages, etc.) unless you set the OMPI/OPAL
>> environment variables that tell OMPI where the files are actually
>> located.
>>
>> --
>> Jeff Squyres
>> jsquyres_at_[hidden]
>> For corporate legal information go to:
>> http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>>
>