Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] BUILDING OPENMPI ON UBUNTU WITH INTEL 11.1
From: Steph Bredenhann (s.j.bredenhann_at_[hidden])
Date: 2011-05-03 16:09:02


Done, thanks a lot, the result is attached again for final scrutiny.

And I have now moved to my Linux box so as NOT to make a mistake with
Windows again!!!!!

Regards

Steph

On Tue, 2011-05-03 at 13:59 -0600, Damien wrote:

> That last error is because you don't have permission to install
> to /opt as a regular user. You need to run that command as "sudo
> make install".
>
> Damien
>
> On 03/05/2011 1:55 PM, Steph Bredenhann wrote:
>
> > I think you are a genius!
> >
> > The new result is attached, it was only the last step make install that
> > looked suspect.
> >
> > I'll appreciate if you can look at these results?
> >
> > While I am at it, thank you a million times for making this available to the
> > public! Without openmpi I would not have been able to complete my PhD!!!
> >
> > Thanks
> >
> > -----Original Message-----
> > From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On
> > Behalf Of Jeff Squyres
> > Sent: Tuesday, May 03, 2011 21:27
> > To: Open MPI Users
> > Subject: Re: [OMPI users] BUILDING OPENMPI ON UBUNTU WITH INTEL 11.1
> >
> > Ah, I see why your output is munged -- there's a bunch of ^M's in there.
> >
> > It looks like OMPI's configure script got mucked up somehow. Did you expand
> > the tarball on a windows machine and copy it over to a Linux box, perchance?
> > If so, try expanding it directly on your Linux machine.
> >
> >
> >
> > On May 3, 2011, at 2:15 PM, Steph Bredenhann wrote:
> >
> >
> > > Thanks for the speedy reply. The required file with information is
> >
> > attached.
> >
> > > I first thought I must send the file to openmpi again, sorry if that was
> >
> > wrong.
> >
> > > Thanks
> > >
> > >
> > > --
> > > Steph Bredenhann Pr.Eng Pr.CPM
> > >
> > >
> > > Quoting Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]>:
> > >
> > >
> > > > Your output appears jumbled. Can you send all the data listed here:
> > > >
> > > > http://www.open-mpi.org/community/help/
> > > >
> > > > On May 3, 2011, at 1:36 PM, Steph Bredenhann wrote:
> > > >
> > > >
> > > > > Dear Sir/Madam
> > > > >
> > > > > I want to build openmpi for use with INTEL compilers (version 11.1)
> > > > > on my
> > > >
> > > > Ubuntu
> > > >
> > > > > 10.10 x64 system. I am using the guidelines from
> > > > >
> > >
> > > http://software.intel.com/en-us/articles/performance-tools-for-softwar
> > > e-developers-building-open-mpi-with-the-intel-compilers/
> > >
> > > > > and specifically the following instructions:
> > > > >
> > > > >
> > > > > ./configure --prefix=/usr/local CC=icc CXX=icpc F77=ifort FC=ifort
> > > > > ... output of configure ...
> > > > > make all install
> > > > > ... output of build and installation ...
> > > > >
> > > > > The result is shown below. As can be seen it was unsuccessful. I'll
> > > >
> > > > appreciate
> > > >
> > > > > some guidance here as I am nearing the deadline for a project that
> > > > > is part
> > > >
> > > > of
> > > >
> > > > > my research for my PhD.
> > > > >
> > > > > Thanks in advance.
> > > > >
> > > > > steph_at_sjb-linux:/src/openmpi-1.4.3$ ./configure
> > > > > --prefix=/opt/openmpi-1.4.3 CC=icc CXX=icpc F77=ifort FC=ifort
> > > > > checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
> > > > > checking whether build environment is sane... yes
> > > > > : command not foundconfig/missing: line 3:
> > > > > : command not foundconfig/missing: line 5:
> > > > > : command not foundconfig/missing: line 9:
> > > > > : command not foundconfig/missing: line 14:
> > > > > : command not foundconfig/missing: line 19:
> > > > > : command not foundconfig/missing: line 24:
> > > > > : command not foundconfig/missing: line 29:
> > > > > /src/openmpi-1.4.3/config/missing: line 49: syntax error near
> > > > > unexpected
> > > >
> > > > token
> > > >
> > > > > `'n
> > > > > 'src/openmpi-1.4.3/config/missing: line 49: `case $1 in
> > > > > configure: WARNING: `missing' script is too old or missing checking
> > > > > for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p checking for gawk...
> > > > > gawk checking whether make sets $(MAKE)... yes checking how to
> > > > > create a ustar tar archive... gnutar
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > > =====================================================================
> > > > =======
> > > >
> > > > > == Configuring Open MPI
> > > > >
> > > >
> > > > =====================================================================
> > > > =======
> > > >
> > > > > *** Checking versions
> > > > > : integer expression expected 3
> > > > > : integer expression expected 0
> > > > > .4ecking Open MPI version... 1
> > > > > checking Open MPI release date... Oct 05, 2010 checking Open MPI
> > > > > Subversion repository version... r23834
> > > > > : integer expression expected 3
> > > > > : integer expression expected 0
> > > > > .4ecking Open Run-Time Environment version... 1 checking Open
> > > > > Run-Time Environment release date... Oct 05, 2010 checking Open
> > > > > Run-Time Environment Subversion repository version... r23834
> > > > > : integer expression expected 3
> > > > > : integer expression expected 0
> > > > > .4ecking Open Portable Access Layer version... 1 checking Open
> > > > > Portable Access Layer release date... Oct 05, 2010 checking Open
> > > > > Portable Access Layer Subversion repository version... r23834
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > > : command not found
> > > > >
> > > > > *** Initialization, setup
> > > > > configure: builddir: /src/openmpi-1.4.3
> > > > > configure: srcdir: /src/openmpi-1.4.3
> > > > > configure: error: cannot run /bin/sh config/config.sub
> > > > > steph_at_sjb-linux:/src/openmpi-1.4.3$ make all install
> > > > > make: *** No rule to make target `all'. Stop.
> > > > > steph_at_sjb-linux:/src/openmpi-1.4.3$ make install
> > > > > make: *** No rule to make target `install'. Stop.
> > > > > steph_at_sjb-linux:/src/openmpi-1.4.3$
> > > > >
> > > > >
> > > > > Regards
> > > > >
> > > > > Steph Bredenhann
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > --
> > > > > This message was sent by Adept Internet's webmail.
> > > > > http://www.adept.co.za/
> > > > >
> > > > > _______________________________________________
> > > > > users mailing list
> > > > > users_at_[hidden]
> > > > > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> > > >
> > > >
> > > > --
> > > > Jeff Squyres
> > > > jsquyres_at_[hidden]
> > > > For corporate legal information go to:
> > > > http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
> > > >
> > > >
> > > > _______________________________________________
> > > > users mailing list
> > > > users_at_[hidden]
> > > > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> > > >
> > >
> > > --
> > > This message was sent by Adept Internet's webmail.
> > > http://www.adept.co.za/
> > > <ompi-output.tar.bz2>_______________________________________________
> > > users mailing list
> > > users_at_[hidden]
> > > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users