Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] "Value out of bounds in file" error
From: hi (hiralsmaillist_at_[hidden])
Date: 2011-04-12 06:28:25


Hi Jeff,

I tried "hello_f77", "hello_c", "hello_cxx" examples and all are halting at
call to "MPI_INIT()" with below message on console...

"""
[mymachine:10108] [[27195,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Value out of bounds in file
..\..\orte\mca\oob\tcp\oob_tcp.c at line 1193
"""

Do you have any idea???

Thank you.
-Hiral

On Tue, Apr 12, 2011 at 3:36 PM, Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]> wrote:

> Can you provide more information?
>
> Where / when exactly does this error occur? E.g., does it happen during
> MPI_INIT, or is it later in the application?
>
> Are you able to run any MPI codes at all, such as the example "hello world"
> or "ring" programs? Are you able to run non-MPI applications at all, such
> as "hostname" (or whatever the equivalent is in Windows)?
>
> Please send all the information listed here:
>
> http://www.open-mpi.org/community/help/
>
>
> On Apr 11, 2011, at 9:04 AM, hi wrote:
>
> > Hi,
> >
> > For the attached test program (reference:
> http://www.netlib.org/blacs/BLACS/Examples.html#HELLO), I am observing
> following message and binary halts...
> >
> > [<machine_name>:03864] [[16991,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Value out of bounds
> in file ..\..\orte\mca\oob\tcp\oob_tcp.c at line 1193
> >
> >
> > *Command used to compile is as follow:
> > 1) ifort blacs_ex01.f -c -I"C:\Program Files
> (x86)\Intel\Compiler\11.1\065\mkl/include"
> >
> > 2) link /SUBSYSTEM:CONSOLE -NODEFAULTLIB /INCREMENTAL:NO /MAP
> /MAPINFO:EXPORTS /DEBUG -opt:ref,icf /out:blacs_ex01.exe blacs_ex01.obj
> /LIBPATH:"C:/Program Files (x86)/Intel/Compiler/11.1/065\\Lib\ia32"
> libirc.lib libifcorert.lib /LIBPATH:"C:\Program Files
> (x86)\Intel\Compiler\11.1\065\lib\ia32" ifqwin.lib /LIBPATH:"C:\Program
> Files (x86)\Intel\Compiler\11.1\065\mkl/ia32/lib" mkl_blacs_intelmpi.lib
> mkl_core.lib mkl_core_dll.lib /LIBPATH:"C:/Program Files
> (x86)/Intel/Compiler/11.1/065/mkl\\ia32\\lib" mkl_lapack95.lib
> mkl_core_dll.lib mkl_intel_c_dll.lib mkl_intel_thread_dll.lib
> /LIBPATH:"C:/Program Files (x86)/Intel/Compiler/11.1/065/mkl/ia32/lib/"
> mkl_scalapack_core.lib mkl_blacs_dll.lib
> /LIBPATH:"C:\openmpi-1.5.2\installed_vs2008\lib" libmpi_f77d.lib libmpid.lib
> libopen-pald.lib libopen-rted.lib /LIBPATH:"C:\Program Files\Microsoft
> SDKs\Windows\v6.1\\\Lib" /LIBPATH:"C:/Program Files (x86)/Microsoft Visual
> Studio 9.0/VC\\Lib" msvcrt.lib msvcprt.lib kernel32.lib
> >
> > * Environment:
> > OS: Windows 7 (64-bit)
> > Compiler: cl.exe (32-bit) and ifort (32-bit)
> > MPI: openmpi-1.5.2 (local build)
> >
> > Is it the case that I am combining mkl_intelmpi with locally built
> openmpi and hence this problem???
> >
> > Thank you in advance.
> > -Hiral
> > <blacs_ex01.f>_______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> --
> Jeff Squyres
> jsquyres_at_[hidden]
> For corporate legal information go to:
> http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>