Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] problems with the -xterm option
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2011-04-06 14:32:21


Here's a little more info - it's for Cygwin, but I don't see anything Cygwin-specific in the answers:

http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html#q-ssh-no-x11forwarding

On Apr 6, 2011, at 12:30 PM, Ralph Castain wrote:

> Sorry Jody - I should have read your note more carefully to see that you already tried -Y. :-(
>
> Not sure what to suggest...
>
>
> On Apr 6, 2011, at 12:29 PM, Ralph Castain wrote:
>
>> Like I said, I'm not expert. However, a quick "google" of revealed this result:
>>
>>
>>> When trying to set up x11 forwarding over an ssh session to a remote server with the -X switch, I was getting an error like Warning: No xauth data; using fake authentication data for X11 forwarding.
>>>
>>> When doing something like:
>>> ssh -Xl root 10.1.1.9 to a remote server, the authentication worked, but I got an error message like:
>>>
>>>
>>> jason_at_badman ~/bin $ ssh -Xl root 10.1.1.9
>>> Warning: untrusted X11 forwarding setup failed: xauth key data not generated
>>> Warning: No xauth data; using fake authentication data for X11 forwarding.
>>> Last login: Wed Apr 14 18:18:39 2010 from 10.1.1.5
>>> [root_at_RHEL ~]#
>>>
>>> and any X programs I ran would not display on my local system..
>>>
>>> Turns out the solution is to use the -Y switch instead.
>>>
>>> ssh -Yl root 10.1.1.9
>>>
>>> and that worked fine.
>>
>>
>> See if that works for you - if it does, we may have to modify OMPI to accommodate.
>>
>>
>> On Apr 6, 2011, at 9:19 AM, jody wrote:
>>
>>> Hi Ralph
>>> No, after the above error message mpirun has exited.
>>>
>>> But i also noticed that it is to ssh into squid_0 and open a xterm there:
>>>
>>> jody_at_chefli ~/share/neander $ ssh -Y squid_0
>>> Last login: Wed Apr 6 17:14:02 CEST 2011 from chefli.uzh.ch on pts/0
>>> jody_at_squid_0 ~ $ xterm
>>> xterm Xt error: Can't open display:
>>> xterm: DISPLAY is not set
>>> jody_at_squid_0 ~ $ export DISPLAY=130.60.126.74:0.0
>>> jody_at_squid_0 ~ $ xterm
>>> xterm Xt error: Can't open display: 130.60.126.74:0.0
>>> jody_at_squid_0 ~ $ export DISPLAY=chefli.uzh.ch:0.0
>>> jody_at_squid_0 ~ $ xterm
>>> xterm Xt error: Can't open display: chefli.uzh.ch:0.0
>>> jody_at_squid_0 ~ $ exit
>>> logout
>>>
>>> same thing with ssh -X, but here i get the same warning/error message
>>> as with mpirun:
>>>
>>> jody_at_chefli ~/share/neander $ ssh -X squid_0
>>> Warning: untrusted X11 forwarding setup failed: xauth key data not generated
>>> Warning: No xauth data; using fake authentication data for X11 forwarding.
>>> Last login: Wed Apr 6 17:12:31 CEST 2011 from chefli.uzh.ch on ssh
>>>
>>> So perhaps the whole problem is linked to that xauth-thing.
>>> Do you have a suggestion how this can be solved?
>>>
>>> Thank You
>>> Jody
>>>
>>> On Wed, Apr 6, 2011 at 4:41 PM, Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> wrote:
>>>> If I read your error messages correctly, it looks like mpirun is crashing - the daemon is complaining that it lost the socket connection back to mpirun, and hence will abort.
>>>>
>>>> Are you seeing mpirun still alive?
>>>>
>>>>
>>>> On Apr 5, 2011, at 4:46 AM, jody wrote:
>>>>
>>>>> Hi
>>>>>
>>>>> On my workstation and the cluster i set up OpenMPI (v 1.4.2) so that
>>>>> it works in "text-mode":
>>>>> $ mpirun -np 4 -x DISPLAY -host squid_0 printenv | grep WORLD_RANK
>>>>> OMPI_COMM_WORLD_RANK=0
>>>>> OMPI_COMM_WORLD_RANK=1
>>>>> OMPI_COMM_WORLD_RANK=2
>>>>> OMPI_COMM_WORLD_RANK=3
>>>>>
>>>>> but when i use the -xterm option to mpirun, it doesn't work
>>>>>
>>>>> $ mpirun -np 4 -x DISPLAY -host squid_0 -xterm 1,2 printenv | grep WORLD_RANK
>>>>> Warning: untrusted X11 forwarding setup failed: xauth key data not generated
>>>>> Warning: No xauth data; using fake authentication data for X11 forwarding.
>>>>> OMPI_COMM_WORLD_RANK=0
>>>>> [squid_0:05266] [[55607,0],1]->[[55607,0],0]
>>>>> mca_oob_tcp_msg_send_handler: writev failed: Bad file descriptor (9)
>>>>> [sd = 8]
>>>>> [squid_0:05266] [[55607,0],1] routed:binomial: Connection to
>>>>> lifeline [[55607,0],0] lost
>>>>> /usr/bin/xterm Xt error: Can't open display: chefli.uzh.ch:0.0
>>>>> /usr/bin/xterm Xt error: Can't open display: chefli.uzh.ch:0.0
>>>>>
>>>>> (strange: somebody wrote his message to the console)
>>>>>
>>>>> No matter whether i set the DISPLAY variable to the full hostname of
>>>>> the workstation,
>>>>> to the IP-Adress of the workstation or simply to ":0.0", it doesn't work
>>>>>
>>>>> But i do have xauth data (as far as i know):
>>>>> On the remote (squid_0):
>>>>> jody_at_squid_0 ~ $ xauth list
>>>>> chefli/unix:10 MIT-MAGIC-COOKIE-1 5293e179bc7b2036d87cbcdf14891d0c
>>>>> chefli/unix:0 MIT-MAGIC-COOKIE-1 146c7f438fab79deb8a8a7df242b6f4b
>>>>> chefli.uzh.ch:0 MIT-MAGIC-COOKIE-1 146c7f438fab79deb8a8a7df242b6f4b
>>>>>
>>>>> on the workstation:
>>>>> $ xauth list
>>>>> chefli/unix:10 MIT-MAGIC-COOKIE-1 5293e179bc7b2036d87cbcdf14891d0c
>>>>> chefli/unix:0 MIT-MAGIC-COOKIE-1 146c7f438fab79deb8a8a7df242b6f4b
>>>>> localhost.localdomain/unix:0 MIT-MAGIC-COOKIE-1
>>>>> 146c7f438fab79deb8a8a7df242b6f4b
>>>>> chefli.uzh.ch/unix:0 MIT-MAGIC-COOKIE-1 146c7f438fab79deb8a8a7df242b6f4b
>>>>>
>>>>> In sshd_config on the workstation i have 'X11Forwarding yes'
>>>>> I have also done
>>>>> xhost + squid_0
>>>>> on the workstation.
>>>>>
>>>>>
>>>>> How can i get the -xterm option running?
>>>>>
>>>>> Thank You
>>>>> Jody
>>>>> _______________________________________________
>>>>> users mailing list
>>>>> users_at_[hidden]
>>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>>
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> users mailing list
>>>> users_at_[hidden]
>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> users mailing list
>>> users_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>