Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] MPI-2 I/O functions (Open MPI 1.5.x on Windows)
From: Satoi Ogawa (satoi_at_[hidden])
Date: 2011-04-05 10:30:11


Hello, Rob, and Open MPI users,

Thank you for your advice.
I understand that current Open MPI 1.5.3 Win-32bit binary distributed
from this site
don't support MPI-IO on NTFS.

I try to check this problem with using other code.
The code is the following code:
http://www.mcs.anl.gov/research/projects/mpi/usingmpi2/examples/moreio/subarray_c.htm

First I insert the following lines after "MPI_Init( &argc, &argv );" line.
m = 20;
n = 30;
Of course, the name of output file is ... "/pfs/datafile"-->"datafile".
It correctly works on Open MPI 1.4.1 on Linux Ubunts 10.04 LTS. I
found "datafile" after run.
However, It doesn't work correctly on Open MPI 1.5.3 32bit binary,
Windows 7 32bit SP1.
I can't find "datafile"

Sincerely yours,
Satoi

2011/4/4 Rob Latham <robl_at_[hidden]>:
> On Sat, Apr 02, 2011 at 09:07:55PM +0900, Satoi Ogawa wrote:
>> Dear Developers and Users,
>>
>> Thank you for your development of Open MPI.
>>
>> I want to use Open MPI 1.5.3 on Windows 7 32bit, one PC.
>> But there is something wrong with the part using MPI-2 I/O functions
>> in my program.
>> It correctly worked on Open MPI on Linux.
>> I would very much appreciate any information you could send me.
>> I can't find it in Open MPI User's Mailing List Archives.
>
> you probably need to configure OpenMPI so that ROMIO (the MPI-IO
> library) is built with "NTFS" support.
>
> ==rob

----
Satoi Ogawa <satoi_at_[hidden]>