Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Shared Memory Problem.
From: Michele Marena (michelemarena_at_[hidden])
Date: 2011-03-26 15:04:16


Yes, the syntax is wrong in the email, but I write it correctly when I
launch mpirun. When some communicating processes are on the same node the
application don't terminate, otherwise the application terminate and its
results are correct. My OpenMPI version is 1.2.7.

2011/3/26 Ralph Castain <rhc_at_[hidden]>

>
> On Mar 26, 2011, at 11:34 AM, Michele Marena wrote:
>
> > Hi,
> > I've a problem with shared memory. When my application runs using pure
> message passing (one process for node), it terminates and returns correct
> results. When 2 processes share a node and use shared memory for exchanges
> messages, my application don't terminate. At shell I write "mpirun -nolocal
> --mca self,sm,tcp ... (forces interface to eth0)... -np (number of
> processes) executable arguments".
>
> That's not right. If you want the apps to use shared memory, you don't have
> to do anything. However, if you do want to specify, then the correct syntax
> is
>
> mpirun -mca btl self,sm,tcp
>
>
> >
> > I hope you help me.
> > I thank you.
> > Michele _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>