Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Number of processes and spawn
From: Federico Golfrè Andreasi (federico.golfre_at_[hidden])
Date: 2011-03-14 14:21:34


Thank you Jeff,

my fault :( I didn't find that a link of that file was also mentioned in the
website page.
I was able to build from the trunk the revision 24472.
But when I try to run my program I still receive the error that Ralph told
me is dued to version mismacth.

How can I check which openmpi version my program is running in the remore
shell ?

I execute my programs using the command
/home/fandreasi/openmpi-trunk/bin/mpiexec -hostfile ./hostfile -n 12
./my_bin
And in my .cshrc I've the instruction:
setenv LD_LIBRARY_PATH /home/fandreasi/openmpi-trunk/lib:
/home/fandreasi/openmpi-trunk/lib/openmpi

thank you again !
Federico

2011/3/10 Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]>

> This usually means you didn't install the GNU auto tools properly.
>
> Check the HACKING file in the top-level directory for specific instructions
> on how to install the Autotools.
>
>
> On Mar 10, 2011, at 7:50 AM, Federico Golfrè Andreasi wrote:
>
> >
> > Hi Ralph,
> >
> > I did a chekout of the 22794 revision with svn.
> > I've download and installed (with the default configuration) in my /home
> folder:
> > - m4 version 1.4.16
> > - autoconf version 2.68
> > - automake version 1.11
> > - libtool version 2.2.6b
> > I've modifyed my CSHRC to export the following:
> > setenv PATH
> /home/fandreasi/m4-1.4.16/bin:/home/fandreasi/autoconf-2.68/bin:/home/fandreasi/automake-1.11/bin:/home/fandreasi/libtool-2.2.6b/bin:$PATH
> > setenv LD_LIBRARY_PATH /home/fandreasi/libtool-2.2.6b/lib
> >
> > When I do the autogen it return me the error I've attached.
> > Can you help me on this ?
> >
> > Thank you,
> > Federico.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Il giorno 05 marzo 2011 19:05, Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> ha
> scritto:
> > Hi Federico
> >
> > I tested the trunk today and it works fine for me - I let it spin for
> 1000 cycles without issue. My test program is essentially identical to what
> you describe - you can see it in the orte/test/mpi directory. The "master"
> is loop_spawn.c, and the "slave" is loop_child.c. I only tested it on a
> single machine, though - will have to test multi-machine later. You might
> see if that makes a difference.
> >
> > The error you report in your attachment is a classic symptom of
> mismatched versions. Remember, we don't forward your ld_lib_path, so it has
> to be correct on your remote machine.
> >
> > As for r22794 - we don't keep anything that old on our web site. If you
> want to build it, the best way to get the code is to do a subversion
> checkout of the developer's trunk at that revision level:
> >
> > svn co -r 22794 http://svn.open-mpi.org/svn/ompi/trunk
> >
> > Remember to run autogen before configure.
> >
> >
> > On Mar 4, 2011, at 4:43 AM, Federico Golfrè Andreasi wrote:
> >
> >>
> >> Hi Ralph,
> >>
> >> I'm getting stuck with spawning stuff,
> >>
> >> I've downloaded the snapshot from the trunk of 1st of March
> (openmpi-1.7a1r24472.tar.bz2),
> >> I'm testing using a small program that does the following:
> >> - master program starts and each rank prints his hostsname
> >> - master program spawn a slave program with the same size
> >> - each rank of the slave (spawned) program prints his hostname
> >> - end
> >> Not always he is able to complete the progam run, two different
> behaviour:
> >> 1. not all the slave print their hostname and the program ends suddenly
> >> 2. both program ends correctly but orted demon is still alive and I
> need to press crtl-c to exit
> >>
> >>
> >> I've tryed to recompile my test program with a previous snapshot
> (openmpi-1.7a1r22794.tar.bz2)
> >> where I have only the compiled version of OpenMPI (in another machine).
> >> It gives me an error before starting (I've attacehd)
> >> Surfing on the FAQ I found some tip and I verified to compile the
> program with the correct OpenMPI version,
> >> that the LD_LIBRARY_PATH is consistent.
> >> So I would like to re-compile the openmpi-1.7a1r22794.tar.bz2 but where
> can I found it ?
> >>
> >>
> >> Thank you,
> >> Federico
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >> Il giorno 23 febbraio 2011 03:43, Ralph Castain <rhc.openmpi_at_[hidden]>
> ha scritto:
> >> Apparently not. I will investigate when I return from vacation next
> week.
> >>
> >>
> >> Sent from my iPad
> >>
> >> On Feb 22, 2011, at 12:42 AM, Federico Golfrè Andreasi <
> federico.golfre_at_[hidden]> wrote:
> >>
> >>> Hi Ralf,
> >>>
> >>> I've tested spawning with the OpenMPI 1.5 release but that fix is not
> there.
> >>> Are you sure you've added it ?
> >>>
> >>> Thank you,
> >>> Federico
> >>>
> >>>
> >>>
> >>> 2010/10/19 Ralph Castain <rhc_at_[hidden]>
> >>> The fix should be there - just didn't get mentioned.
> >>>
> >>> Let me know if it isn't and I'll ensure it is in the next one...but I'd
> be very surprised if it isn't already in there.
> >>>
> >>>
> >>> On Oct 19, 2010, at 3:03 AM, Federico Golfrè Andreasi wrote:
> >>>
> >>>> Hi Ralf !
> >>>>
> >>>> I saw that the new realease 1.5 is out.
> >>>> I didn't found this fix in the "list of changes", is it present but
> not mentioned since is a minor fix ?
> >>>>
> >>>> Thank you,
> >>>> Federico
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> 2010/4/1 Ralph Castain <rhc_at_[hidden]>
> >>>> Hi there!
> >>>>
> >>>> It will be in the 1.5.0 release, but not 1.4.2 (couldn't backport the
> fix). I understand that will come out sometime soon, but no firm date has
> been set.
> >>>>
> >>>>
> >>>> On Apr 1, 2010, at 4:05 AM, Federico Golfrè Andreasi wrote:
> >>>>
> >>>>> Hi Ralph,
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> I've downloaded and tested the openmpi-1.7a1r22817 snapshot,
> >>>>> and it works fine for (multiple) spawning more than 128 processes.
> >>>>>
> >>>>> That fix will be included in the next release of OpenMPI, right ?
> >>>>> Do you when it will be released ? Or where I can find that info ?
> >>>>>
> >>>>> Thank you,
> >>>>> Federico
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> 2010/3/1 Ralph Castain <rhc_at_[hidden]>
> >>>>> http://www.open-mpi.org/nightly/trunk/
> >>>>>
> >>>>> I'm not sure this patch will solve your problem, but it is worth a
> try.
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> _______________________________________________
> >>>>> users mailing list
> >>>>> users_at_[hidden]
> >>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >>>>
> >>>>
> >>>> _______________________________________________
> >>>> users mailing list
> >>>> users_at_[hidden]
> >>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >>>>
> >>>> _______________________________________________
> >>>> users mailing list
> >>>> users_at_[hidden]
> >>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >>>
> >>>
> >>> _______________________________________________
> >>> users mailing list
> >>> users_at_[hidden]
> >>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >>>
> >>
> >> <OpenMPI.error>
> >
> >
> > <autogen.log>_______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> --
> Jeff Squyres
> jsquyres_at_[hidden]
> For corporate legal information go to:
> http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>