Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] mpirun error: "error while loading shared libraries: libopen-rte.so.0: cannot open shared object file:"
From: swagat mishra (swagatmishra2007_at_[hidden])
Date: 2011-02-27 16:49:43


you need to set up LD_LIBRARY_PATH to point to the folder where your shared
libraries are located
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/library/folder

On Mon, Feb 28, 2011 at 3:03 AM, Sonyx Wonda <sonyx_at_[hidden]> wrote:

>
> Hello!
>
> I am a newbie to openmpi and I am having some trouble running openmpi
> programs.
> I downloaded and installed the latest version from the web site (
> openmpi-1.4.3) and the whole process completed successfully. Both
> ./configure and make all install commands were successful. I am able to
> compile open-mpi codes (using mpicc and mpiCC) as I did with the example
> files provided within the source package, but I have a problem when it comes
> to actually running the executable created. For example, when I tried to run
> the "hello world" program using: mpirun -np 2 ./hello_c I got the
> following output:
>
> hello_c: error while loading shared libraries: libopen-rte.so.0: cannot
> open shared object file: No such file or directory
>
> (I did find the libopen-rte.so.0 file in the /usr/local/lib/ folder)
> I have tried re-installing but this doesn't seem to work.
> I use Linux Mandriva 2007 with the bash shell. The attached compressed
> folder contains the config.log file and the output from the ompi_info
> --all command (ompi_info.out), and below is the value of the $PATH
> environment variable
>
>
> /sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin:/usr/lib/qt3//bin:
>
> Thanks in advance for your help.
> Regards.
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>