Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Performance Issues with OpenMPI v1.5.1 MPI_Barrier on Windows XP SP3
From: David Zhang (solarbikedz_at_[hidden])
Date: 2011-02-24 00:10:52


How many cores does your processor has?

On Wed, Feb 23, 2011 at 8:52 PM, Li Zuwei <lzuwei_at_[hidden]> wrote:

> Dear Users,
>
> I'm measuring barrier synchronization performance on the v1.5.1 build of
> OpenMPI. I am currently trying to measure synchronization performance on a
> single node, with 5 processes. I'm getting pretty weak results as follows:
>
> Testing procedure - initialize the timer at the start of the barrier, stop
> the timer when the process break from the barrier. Cycle through N number of
> times and calculate the average.
>
> 1 Node 5 processes: 299.38ms
> 1 Node 7 processes: 513.95ms
> 1 Node 10 processes: 749.94ms
>
> I am wondering if this is the expected performance on a single nodes. I
> presume Open MPI automatically uses Shared Memory for barrier
> synchronization on a single node which I think should be able to provide
> better performance when running on a single node. Is there a way to
> determine what transport layer I am using and I would greatly appreciate
> tips on how can I tune this performance.
>
> Regards,
> Zuwei
>
>
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>

-- 
David Zhang
University of California, San Diego