Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] srun and openmpi
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2010-12-30 12:13:52


Hooray!

On Dec 30, 2010, at 9:57 AM, Michael Di Domenico wrote:

> I think i take it all back. I just tried it again and it seems to
> work now. I'm not sure what I changed (between my first and this
> msg), but it does appear to work now.
>
> On Thu, Dec 30, 2010 at 4:31 PM, Michael Di Domenico
> <mdidomenico4_at_[hidden]> wrote:
>> Yes that's true, error messages help. I was hoping there was some
>> documentation to see what i've done wrong. I can't easily cut and
>> paste errors from my cluster.
>>
>> Here's a snippet (hand typed) of the error message, but it does look
>> like a rank communications error
>>
>> ORTE_ERROR_LOG: A message is attempting to be sent to a process whose
>> contact information is unknown in file rml_oob_send.c at line 145.
>> *** MPI_INIT failure message (snipped) ***
>> orte_grpcomm_modex failed
>> --> Returned "A messages is attempting to be sent to a process whose
>> contact information us uknown" (-117) instead of "Success" (0)
>>
>> This msg repeats for each rank, an ultimately hangs the srun which i
>> have to Ctrl-C and terminate
>>
>> I have mpiports defined in my slurm config and running srun with
>> -resv-ports does show the SLURM_RESV_PORTS environment variable
>> getting parts to the shell
>>
>>
>> On Thu, Dec 23, 2010 at 8:09 PM, Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> wrote:
>>> I'm not sure there is any documentation yet - not much clamor for it. :-/
>>>
>>> It would really help if you included the error message. Otherwise, all I can do is guess, which wastes both of our time :-(
>>>
>>> My best guess is that the port reservation didn't get passed down to the MPI procs properly - but that's just a guess.
>>>
>>>
>>> On Dec 23, 2010, at 12:46 PM, Michael Di Domenico wrote:
>>>
>>>> Can anyone point me towards the most recent documentation for using
>>>> srun and openmpi?
>>>>
>>>> I followed what i found on the web with enabling the MpiPorts config
>>>> in slurm and using the --resv-ports switch, but I'm getting an error
>>>> from openmpi during setup.
>>>>
>>>> I'm using Slurm 2.1.15 and Openmpi 1.5 w/PSM
>>>>
>>>> I'm sure I'm missing a step.
>>>>
>>>> Thanks
>>>> _______________________________________________
>>>> users mailing list
>>>> users_at_[hidden]
>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> users mailing list
>>> users_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>
>>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users