Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Compile problems with 1.3.2
From: Jim Kusznir (jkusznir_at_[hidden])
Date: 2010-11-10 16:37:42


Ok, here's an old thread :)

It turns out I'm having the same issues with OMPI 1.4.3 (current
stable, srpm downloaded from openmpi website).

My build command (which was the same for the 1.3.x build originally
cited here) is:

(working command):
rpmbuild -bb --define 'install_in_opt 1' --define 'install_modulefile
1' --define 'modules_rpm_name environment-modules' --define
'build_all_in_one_rpm 0' --define 'configure_options
--with-tm=/opt/torque --enable-contrib-no-build=vt' --define '_name
openmpi-gcc' openmpi-1.4.3.spec

(broke command)
rpmbuild -bb --define 'install_in_opt 1' --define 'install_modulefile
1' --define 'modules_rpm_name environment-modules' --define
'build_all_in_one_rpm 0' --define 'configure_options
--with-tm=/opt/torque' --define '_name openmpi-gcc' openmpi-1.4.3.spec

Note that I can build openmpi with pgi compiler with this command,
without disabling vt:
CC=pgcc CXX=pgCC F77=pgf77 FC=pgf90 rpmbuild -bb --define
'install_in_opt 1' --define 'install_modulefile 1' --define
'modules_rpm_name environment-modules' --define 'build_all_in_one_rpm
0' --define 'configure_options --with-tm=/opt/torque' --define '_name
openmpi-pgi8' --define 'use_default_rpm_opt_flags 0'
openmpi-1.4.3.spec

--Jim

On Mon, Jun 29, 2009 at 4:24 PM, Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]> wrote:
> On Jun 29, 2009, at 7:18 PM, Jim Kusznir wrote:
>
>> That sounds good; I'm glad there are a variety of tools out there.
>>
>> However, this now brings me back to my origional problem.  I was
>> successful at compiling openmpi after disabling vt, but if I want to
>> use (some of) these tools, I'll need that enabled...So how do I fix
>> the actual problem and compile openmpi with vt?
>>
>
> I believe the problem has been fixed for the upcoming v1.3.3.  You might
> want to grab a nightly 1.3.3 pre-release tarball and verify:
>
>     http://www.open-mpi.org/nightly/v1.3/
>
>> Also, as a side note, the rpm generation process also mentioned
>> several files that were "installed but unpackaged"; many of these look
>> like they should not be:
>>
>> warning: Installed (but unpackaged) file(s) found:
>>   /opt/openmpi-gcc/1.3.2/bin/ompi-checkpoint
>>   /opt/openmpi-gcc/1.3.2/bin/ompi-clean
>>
>
> Which RPM was this -- the SRPM on the OMPI web site?  If so, can you send
> your rpmbuild  command line?
>
> --
> Jeff Squyres
> Cisco Systems
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>