Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] send message twice
From: Trent Creekmore (mtcreekmore_at_[hidden])
Date: 2010-09-13 01:12:58


I find issues like this is related to security issue. Firewall, not enough
access privilege, SE Linux, etc.

 

 

 

From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On
Behalf Of ???
Sent: Monday, September 13, 2010 12:04 AM
To: users_at_[hidden]
Subject: [OMPI users] send message twice

 

Hi all.

I have some problem with sending messages. I want to send 2 messages to
each node.

for example, send 2 messages to 2 nodes,

    if (rank == 0) {
        for (dest = 1; dest < numProcs; dest++) {
            MPI_Send(&a, 1, MPI_INT, dest, 1, MPI_COMM_WORLD);
            MPI_Send(&b, 1, MPI_INT, dest, 2, MPI_COMM_WORLD);
        }

    } else {
        MPI_Recv(&a_recv, 1, MPI_INT, 0, 1, MPI_COMM_WORLD, &status);
        MPI_Recv(&b_recv, 1, MPI_INT, 0, 2, MPI_COMM_WORLD, &status);
    }

but it doesn't work well. Only first message(sending data "a" to node1) is
sent successfully, but the rest 3 transmissions(sending data "b" to node1
and sending data "a" and "b" to node2) have no response which seems to be
deadlock. There are no runtime error.

The version 1.4.1 has been used.

best regards,
hyo

 
<http://mail2.naver.com/newmailcheck/dens+NknD4C4FA34Kx2YF4MwaAtXMoEwFq0vp63
CMquqK6FSa6p0a6pg+H+0MoU97xU5W4dQaXkqpBiqtzemp6/RWBIG74eZpm==.gif>