Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] undefined reference to `mp_barrier_'
From: LB (lappis.bike_at_[hidden])
Date: 2010-07-30 16:16:28


I made a wrong conclusion that it belongs to MPI. Now I see my mistake.
Thank you for reply!

On Fri, Jul 30, 2010 at 18:17, Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> wrote:

> Looks to me like you have a misspelling in your program - it is looking for
> something called "mp_barrier", which doesn't exist in an MPI library.
>
> Did you mean to use "mpi_barrier"?
>
> On Jul 30, 2010, at 8:55 AM, LB wrote:
>
> Hello,
>
> I am trying to compile a Fortran77 program which supports PVM and MPI. When
> I link compiled objects by
>
> mpif77 -B100 -o runme olib/*.o clib/*.o -L/usr/X11R6/lib64
> -L/usr/X11R6/lib -lX11 -L$PVM_ROOT/lib/$PVM_ARCH -lfpvm3 -lpvm3
>
> I get the following error
>
> /opt/intel/fce/9.1.036/lib/libimf.so: warning: warning: feupdateenv is not
> implemented and will always fail
> olib/vtask.o: In function `vtask_':
> vtask.f:(.text+0x11c): undefined reference to `mp_barrier_'
> vtask.f:(.text+0x147): undefined reference to `mp_barrier_'
>
> mpif77 is linked to ifort.
>
> Adding -lmpi to the linker command doesn't change anything. How can I
> resolve this problem?
>
> Thank you.
> LB
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>