Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] openMPI shared with NFS, but says different version
From: Cristobal Navarro (axischire_at_[hidden])
Date: 2010-07-27 19:07:40


Thanks Gus,

but i already had the paths

fcluster_at_agua:~$ echo $PATH
/opt/openmpi-1.4.2/bin:/opt/cfc/sge/bin/lx24-amd64:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games
fcluster_at_agua:~$ echo $LD_LIBRARY_PATH
/opt/openmpi-1.4.2/lib:
fcluster_at_agua:~$

even weird, errors come sometimes from the master node (agua)

On Tue, Jul 27, 2010 at 6:59 PM, Gus Correa <gus_at_[hidden]> wrote:

> Hi Cristobal
>
> Try using the --prefix option of mpiexec.
> "man mpiexec" is your friend!
>
> Alternatively, append the OpenMPI directories to your
> PATH *and* LD_LIBRARY_PATH on your .bashrc/.csrhc file
> See this FAQ:
> http://www.open-mpi.org/faq/?category=running#adding-ompi-to-path
>
> I hope it helps,
> Gus Correa
>
> Cristobal Navarro wrote:
>
>> Hi,
>> Even when executing a hello world openmpi, i get this error, which is then
>> ignored.
>> fcluster_at_fuego:~$ mpirun --hostfile myhostfile -np 5 testMPI/hola
>> [agua:02357] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> [agua:02354] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> [agua:02356] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> [agua:02358] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> [agua:02355] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> [agua:02358] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> [agua:02355] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> [agua:02354] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> [agua:02356] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> [agua:02357] mca: base: component_find: unable to open
>> /opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
>> compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
>> Process 3 on agua out of 5
>> Process 4 on agua out of 5
>> Process 1 on agua out of 5
>> Process 2 on agua out of 5
>> Process 0 on agua out of 5
>>
>>
>> /opt/openmpi-1.4.2/ is shared through NFS.
>>
>> master node did had an older openmpi version before installing 1.4.2, but
>> i removed them all with
>> sudo apt-get --purge remove libopenmpi1 libopenmpi-dev openmpi-bin
>> openmpi-dev openmpi-common
>> i checked for /usr/lib64/openmpi and for /usr/lib/openmpi and deleted
>> them.
>>
>> however, when compiling again i keep getting this error,
>> something must be remaining from the older version of openmpi, but i
>> really dont know where that remaining could be.
>> any help, welcome
>>
>>
>> ------------------------------------------------------------------------
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>