Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] openMPI shared with NFS, but says different version
From: Cristobal Navarro (axischire_at_[hidden])
Date: 2010-07-27 18:50:39


Hi,

Even when executing a hello world openmpi, i get this error, which is then
ignored.
fcluster_at_fuego:~$ mpirun --hostfile myhostfile -np 5 testMPI/hola
[agua:02357] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[agua:02354] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[agua:02356] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[agua:02358] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[agua:02355] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_ofud: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[agua:02358] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[agua:02355] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[agua:02354] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[agua:02356] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
[agua:02357] mca: base: component_find: unable to open
/opt/openmpi-1.4.2/lib/openmpi/mca_btl_openib: perhaps a missing symbol, or
compiled for a different version of Open MPI? (ignored)
Process 3 on agua out of 5
Process 4 on agua out of 5
Process 1 on agua out of 5
Process 2 on agua out of 5
Process 0 on agua out of 5

/opt/openmpi-1.4.2/ is shared through NFS.

master node did had an older openmpi version before installing 1.4.2, but i
removed them all with
sudo apt-get --purge remove libopenmpi1 libopenmpi-dev openmpi-bin
openmpi-dev openmpi-common
i checked for /usr/lib64/openmpi and for /usr/lib/openmpi and deleted
them.

however, when compiling again i keep getting this error,
something must be remaining from the older version of openmpi, but i really
dont know where that remaining could be.
any help, welcome