Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Install OpenMPI on Win 7 machine
From: Alexandru Blidaru (alexsb92_at_[hidden])
Date: 2010-07-12 13:35:29


Hey,

I installed a 90 day trial of Visual Studio 2008, and I am pretty sure I am
getting the exact same thing. The log and the picture are attached just as
last time. Any new ideas?

Regards,
Alex

On Mon, Jul 12, 2010 at 9:58 AM, Shiqing Fan <fan_at_[hidden]> wrote:

>
> Hi Alex,
>
> When the attachment is large, you can set the email directly to me off the
> list.
>
> For the problem you got, the reason is that you are using MinGW, but not
> Microsoft C/C++ compiler. Is that possible for you to just switch to
> Microsoft Visual Studio 2005 or 2008? There are still many problems for
> supporting MinGW at moment.
>
>
> Regards,
> Shiqing
>
>
> On 2010-7-12 3:48 PM, Alexandru Blidaru wrote:
>
> Hi,
>
> I am attaching all the output text resulted when configuring for the
> first time. I am also attaching a picture of the of the main area. My main
> purpose of installing OpenMPI is to set up a set of "virtual cluster" on the
> Windows 7 machine, so I could get accustomed with the different settings,
> and so I could try some small programs, before being allowed to work on the
> actual cluster.
>
> Note, this is the first time I am using a mailing list, so if I am not
> allowed attachments, please tell me. I tried to keep them as small as
> possible.
>
> Thanks for your help,
> Alex
>
> On Sat, Jul 10, 2010 at 7:16 AM, Shiqing Fan <fan_at_[hidden]> wrote:
>
>> Hi Alex,
>>
>> Building Open MPI using CMake is the recommended procedure, you probably
>> should stick with it, and it has been proved working well on different
>> Windows platforms. The other building procedures are not well supported for
>> some time now, and they are deprecated.
>>
>> For the problems that you got when building with CMake, it might because
>> some dependent headers/libraries are not installed. Could you please provide
>> the detail CMake error output, so that I can help you fix it?
>>
>>
>> Regards,
>> Shiqing
>>
>>
>>
>> On 2010-7-9 8:19 PM, Alexandru Blidaru wrote:
>>
>> Hey guys,
>>
>> This is my first time posting on an email list, so if I don't follow
>> certain protocols just tell me. Anyway, I am working at a research lab as a
>> High School Summer Intern, and part of my project involves installing
>> OpenMPI on a Windows machine to run some applications in virtual clusters. I
>> tried following the first two methods from the Windows ReadMe file, but none
>> of them work. For the first one, there are a bunch of header files cMake
>> can't find. For the second one, the cannot find the ompi-static.tgz tarball.
>> The set of files that I downloaded from OpenMPI can be found here (tried
>> both tars): http://www.open-mpi.org/software/ompi/v1.4/ .
>>
>> I noticed however that the ompi-static tarball can be found in the
>> Subversion that i obtained this way:
>> http://www.open-mpi.org/svn/mercurial.php . Can anyone tell me what I
>> might be doing wrong? Or maybe more detailed steps? it's the first time I
>> work with OpenMPI or any similar technologies.
>>
>> Thanks for your help,
>> Alex Blidaru
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing listusers_at_[hidden]http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>>
>>
>> --
>> --------------------------------------------------------------
>> Shiqing Fan http://www.hlrs.de/people/fan
>> High Performance Computing Tel.: +49 711 685 87234
>> Center Stuttgart (HLRS) Fax.: +49 711 685 65832
>> Address:Allmandring 30 email: fan_at_[hidden]
>> 70569 Stuttgart
>>
>>
>
>
> --
> --------------------------------------------------------------
> Shiqing Fan http://www.hlrs.de/people/fan
> High Performance Computing Tel.: +49 711 685 87234
> Center Stuttgart (HLRS) Fax.: +49 711 685 65832
> Address:Allmandring 30 email: fan_at_[hidden]
> 70569 Stuttgart
>
>





Capture_2.PNG