Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Problems with memchecker in version 1.4.2
From: Eloi Gaudry (eg_at_[hidden])
Date: 2010-06-22 07:15:46


Is gdb installed too ? I might be wrong, but I encountered a similar issue when building 1.4.2 and this was related to valgrind and gdb (and their respective
libraries) not being available on the building and running host.

E.

On Tuesday 22 June 2010 11:14:02 Michele De Stefano wrote:
> valgrind is installed, and worked with Open MPI 1.4.1.
>
> 2010/6/22 Eloi Gaudry <eg_at_[hidden]>:
> > Hi Michele,
> >
> > You may actually need to have gdb/valgrind installed before configuring
> > and building OpenMPI with the --enable-memchecker option.
> >
> > Regards,
> > Eloi
> >
> > On Tuesday 22 June 2010 10:44:16 Michele De Stefano wrote:
> >> Good morning.
> >>
> >> I'm experiencing some problems with Open MPI 1.4.2, built on a CentOS
> >> 5.5, on a 32 bit machine.
> >>
> >> I've configured it with
> >>
> >> ./configure --prefix=/usr/local/openmpi --enable-debug
> >> --enable-memchecker --enable-heterogeneous
> >>
> >> When I run "/usr/local/openmpi/bin/mpiexec -np 3 ls", Open MPI crashes
> >> with this error message:
> >>
> >> ------------------------------------------------------------------------
> >> -- It looks like opal_init failed for some reason; your parallel process
> >> is likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
> >> fail during opal_init; some of which are due to configuration or
> >> environment problems. This failure appears to be an internal failure;
> >> here's some additional information (which may only be relevant to an
> >> Open MPI developer):
> >>
> >> opal_memchecker_base_select failed
> >> --> Returned value -13 instead of OPAL_SUCCESS
> >> ------------------------------------------------------------------------
> >> -- [ccdestefanolinux:06037] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not
> >> found in file ../../orte/runtime/orte_init.c at line 77
> >> [ccdestefanolinux:06037] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found
> >> in file ../../../../orte/tools/orterun/orterun.c at line 543
> >>
> >>
> >> It seems that the memchecker does not work, because after
> >> reconfiguring without "--enable-memchecker" and rebuilding, I don't
> >> receive the same error anymore.
> >>
> >> May any of the Open MPI developers verify this problem, please ?
> >>
> >> Thank you very much.
> >> Best regards.
> >
> > --
> >
> >
> > Eloi Gaudry
> >
> > Free Field Technologies
> > Axis Park Louvain-la-Neuve
> > Rue Emile Francqui, 1
> > B-1435 Mont-Saint Guibert
> > BELGIUM
> >
> > Company Phone: +32 10 487 959
> > Company Fax: +32 10 454 626
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
Eloi Gaudry
Free Field Technologies
Axis Park Louvain-la-Neuve
Rue Emile Francqui, 1
B-1435 Mont-Saint Guibert
BELGIUM
Company Phone: +32 10 487 959
Company Fax:   +32 10 454 626