Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] Problems with memchecker in version 1.4.2
From: Michele De Stefano (micdestefano_at_[hidden])
Date: 2010-06-22 04:44:16


Good morning.

I'm experiencing some problems with Open MPI 1.4.2, built on a CentOS
5.5, on a 32 bit machine.

I've configured it with

./configure --prefix=/usr/local/openmpi --enable-debug
--enable-memchecker --enable-heterogeneous

When I run "/usr/local/openmpi/bin/mpiexec -np 3 ls", Open MPI crashes
with this error message:

--------------------------------------------------------------------------
It looks like opal_init failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
fail during opal_init; some of which are due to configuration or
environment problems. This failure appears to be an internal failure;
here's some additional information (which may only be relevant to an
Open MPI developer):

  opal_memchecker_base_select failed
  --> Returned value -13 instead of OPAL_SUCCESS
--------------------------------------------------------------------------
[ccdestefanolinux:06037] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found
in file ../../orte/runtime/orte_init.c at line 77
[ccdestefanolinux:06037] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found
in file ../../../../orte/tools/orterun/orterun.c at line 543

It seems that the memchecker does not work, because after
reconfiguring without "--enable-memchecker" and rebuilding, I don't
receive the same error anymore.

May any of the Open MPI developers verify this problem, please ?

Thank you very much.
Best regards.

-- 
Michele De Stefano
http://www.linkedin.com/in/micdestefano
http://code.google.com/p/mds-utils
http://micheledestefano.xoom.it