Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] Configuring with torque: error and patch
From: John Cary (cary_at_[hidden])
Date: 2010-05-30 12:13:34


Upon configuring and building openmpi on a system with
torque, I repeatedly got build errors of the sort,

/bin/sh ../../../libtool --tag=CXX --mode=link g++ -O3 -DNDEBUG
-finline-functions -pthread -o ompi_info components.o ompi_info.o
output.o param.o version.o ../../../ompi/libmpi.la -lnsl -lutil -lm
libtool: link: g++ -O3 -DNDEBUG -finline-functions -pthread -o
.libs/ompi_info components.o ompi_info.o output.o param.o version.o
../../../ompi/.libs/libmpi.so -L/usr/local/torque-2.4.0b1/lib
/scr_multipole/cary/facetspkgs/builds/openmpi-1.4.2/nodl/orte/.libs/libopen-rte.so
/scr_multipole/cary/facetspkgs/builds/openmpi-1.4.2/nodl/opal/.libs/libopen-pal.so
-ldl -lnsl -lutil -lm -pthread -Wl,-rpath
-Wl,/usr/local/contrib/openmpi-1.4.2-nodl/lib
/scr_multipole/cary/facetspkgs/builds/openmpi-1.4.2/nodl/orte/.libs/libopen-rte.so:
undefined reference to `tm_spawn'
/scr_multipole/cary/facetspkgs/builds/openmpi-1.4.2/nodl/orte/.libs/libopen-rte.so:
undefined reference to `tm_poll'
/scr_multipole/cary/facetspkgs/builds/openmpi-1.4.2/nodl/orte/.libs/libopen-rte.so:
undefined reference to `tm_finalize'
/scr_multipole/cary/facetspkgs/builds/openmpi-1.4.2/nodl/orte/.libs/libopen-rte.so:
undefined reference to `tm_init'
collect2: ld returned 1 exit status

which I fixed by adding one or the other of

$(ORTE_WRAPPER_EXTRA_LDFLAGS) $(ORTE_WRAPPER_EXTRA_LIBS)

$(OMPI_WRAPPER_EXTRA_LDFLAGS) $(OMPI_WRAPPER_EXTRA_LIBS)

to various LDADD variables. I doubt that this is consistent
with how your build system is designed, but it works for me.
I am sending you the diff in case it helps you in any way.
BTW, I also fixed some blanks after backslashes in
contrib/Makefile.am. This is also in the attached patch.

Best....John Cary