Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Process doesn't exit on remote machine when using hostfile
From: Rajnesh Jindel (rajnesh.jindel_at_[hidden])
Date: 2010-05-25 05:41:50


disabled the firewall and using admin account so security isnt the issue
here. like I said this problem only occurs when using a hostfile, if I
actually specify the hostname on the commandfline it works fine
On 25 May 2010 09:08, Shiqing Fan <fan_at_[hidden]> wrote:

> Hi,
>
> What's the firewall setting on the remote node? Could you try to add an
> exception for the application, or turn off the firewall completely?
>
> Regards,
> Shiqing
>
>
>
>
> On 2010-5-24 4:44 PM, Rajnesh Jindel wrote:
>
> When I specify the hosts separately on the commandline, as follows, the
> process completes as expected.
> mpirun -np 8 -host remotehost,localhost myapp
> Output appears for the localhost and a textfile is created on the
> remotehost
>
> However when I use a hostfile the remote processes never complete. I can
> see the output from the local processes and by remote login I can see that
> that processes are being started on the remote machine but never complete.
>
> The is a simple reduce example using boost.mpi (v1.43) I'm using windows 7
> x64 pro on both machines and openmpi 1.4.2 the hostfile and athe app are in
> the same locaion on both machines.
>
> Any idea why this is happening?
>
> Raj
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
> --
> --------------------------------------------------------------
> Shiqing Fan http://www.hlrs.de/people/fan
> High Performance Computing Tel.: +49 711 685 87234
> Center Stuttgart (HLRS) Fax.: +49 711 685 65832
> Address:Allmandring 30 email: fan_at_[hidden]
> 70569 Stuttgart
>
>