Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] mpirun: symbol lookup error: mpirun: undefined symbol:orte_xml_fp
From: Dawid Laszuk (sednodna_at_[hidden])
Date: 2010-05-24 12:06:07

Thanks a lot :) I've got one step further, but there are another problems.

I think I've fixed that one with "undefined orte_xml_fm". I've
uninstalled by "make uninstall" and cleaned with "make clean" and then
configured with "--enable-mpirun-prefix-by-default" (like you said it)
and "make all", "make install". You might have been right that I
already had Open MPI with distro, because when i uninstalled it still
could find files named "openmpi" and "mpirun" in /usr/bin .

(if it's not okey to keep this topic alive, since now problem is, as I
think, different, please tell me so :) )

I get other error when I want to run something.

> So just to be clear -- if you mpirun a simple MPI test executable (e.g., the test applications in the Open MPI examples/ directory), you get that error message?  E.g.:
> cd examples
> make
> mpirun -np 2 examples/hello_c
> see the missing symbol error here...

See attachment "1"

> What happens if you just run hello_c without mpirun?
> ./hello_c

See attachment "2"

Any ideas what is wrong?

Just in case it would be helpful:

> What's the output from "ldd hello_c"?  (this tells us which libraries it's linking to at run-time -- from your configure output, it should list /usr/local/lib/ in there somewhere)

kretyn_at_kretyn-laptop ~/Pobrane/openmpi-1.4.2/examples $ ldd hello_c => (0x00007ffffbdbe000) => /usr/lib/ (0x00007f5c7ba1e000) => /usr/lib/ (0x00007f5c7b7d6000) => /usr/lib/ (0x00007f5c7b563000) => /lib/ (0x00007f5c7b35f000) => /lib/ (0x00007f5c7b145000) => /lib/ (0x00007f5c7af42000) => /lib/ (0x00007f5c7acbe000) => /lib/ (0x00007f5c7aaa2000) => /lib/ (0x00007f5c7a733000)
        /lib64/ (0x00007f5c7bcc7000)

  • application/octet-stream attachment: 1

  • application/octet-stream attachment: 2