Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Run time error of openmpi 1.4.1
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2010-05-04 22:12:07


Strange - can you check your prefix/lib area to see if there are any *paffinity* libs in it? For some reason, it looks like nothing built.

On May 4, 2010, at 5:37 PM, David Logan wrote:

> Hi All,
>
> I'm having problems withe openmpi 1.4.1 and am receiving the following error message when I try to run a test job.
>
> [root_at_hydra ~]# mpirun -n 2 --prefix `dirname $MPILIBDIR` -v -show-progress -machinefile ./nodes.to.use -pernode ./dml_test
> --------------------------------------------------------------------------
> It looks like opal_init failed for some reason; your parallel process is
> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
> fail during opal_init; some of which are due to configuration or
> environment problems. This failure appears to be an internal failure;
> here's some additional information (which may only be relevant to an
> Open MPI developer):
>
> opal_paffinity_base_select failed
> --> Returned value -13 instead of OPAL_SUCCESS
> --------------------------------------------------------------------------
> [hydra:10645] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file runtime/orte_init.c at line 77
> [hydra:10645] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file orterun.c at line 541
>
> I have built openmpi with the following configure options
>
> ./configure --with-gm=/usr/local/gm --prefix=/opt/apps/system/openmpi/1.4.1/intel
>
> and it appears to build correctly, finds the right libraries and generally doesn't have too much of a problem.
>
> This was built on
>
> Linux hydra 2.6.18-164.el5 #1 SMP Thu Sep 3 03:33:56 EDT 2009 i686 i686 i386 GNU/Linux
>
> and after reading the docs, trawling the archives, I can't find much that resembles the errors noted above.
>
> Does anybody have any idea or pointers on where to look or what to debug?
>
> Thanks and regards
> David
>
> --
>
> David Logan
> eResearch SA, ARCS Grid Administrator
> Level 1, School of Physics and Chemistry
> North Terrace, Adelaide, 5005
>
> (W) 08 8303 7301
> (M) 0458 631 117
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users