Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] openmpi 1.4.1 and xgrid
From: Alan (alanwilter_at_[hidden])
Date: 2010-04-30 18:39:20


I've tried with --without-xgrid... Trying now with --with-xgrid=no ... if it
was only not that long to compile...

Cheers,

Alan

On Fri, Apr 30, 2010 at 23:36, Doug Reeder <dlr1_at_[hidden]> wrote:

> Cristobal,
>
> It may be a 10.6 vs 10.5 difference. In the configure --help output it
> looks like --with-xgrid=no should turn off the default behavior of building
> with support for xgrid.
>
> Doug Reeder
>
> On Apr 30, 2010, at 3:28 PM, Cristobal Navarro wrote:
>
> this is strange, because some weeks ago i compiled openmpi 1.4.1 on a mac
> 10.5.6
> and the parameter --without-xgrid worked good.
>
> can you turn off xgrid on the macs you are working with?? that might help
>
>
> Cristobal
>
>
>
>
> On Fri, Apr 30, 2010 at 6:19 PM, Doug Reeder <dlr1_at_[hidden]> wrote:
>
>> Alan,
>>
>> I haven't tried to build 1.4.x on os x 10.6.x yet, but it sounds like the
>> configure script has become too clever by half. Is there a configure
>> argument to force no xgrid (e.g., --with-xgrid=no or --enable-xgrid=no).
>>
>> Doug Reeder
>>
>> On Apr 30, 2010, at 3:12 PM, Alan wrote:
>>
>> Hi guys, thanks,
>>
>> Well, I can assure there I have the right things as explained here:
>>
>> ompi 1.2.8 (apple)
>> /usr/bin/ompi_info | grep xgrid
>> MCA ras: xgrid (MCA v1.0, API v1.3, Component v1.2.8)
>> MCA pls: xgrid (MCA v1.0, API v1.3, Component v1.2.8)
>>
>> ompi 1.3.3 (Fink)
>> /sw/bin/ompi_info | grep xgrid
>> "nothing"
>>
>> ompi 1.4.1 (mine, for Amber11)
>> /Users/alan/Programmes/amber11/exe/ompi_info | grep xgrid
>> MCA plm: xgrid (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.4.1)
>>
>> So, my problem is "simple", the formula I used to compile ompi without
>> xgrid used to work, but it's simply not working anymore with ompi 1.4.1,
>> even though I see in compilation:
>>
>> --- MCA component plm:xgrid (m4 configuration macro)
>> checking for MCA component plm:xgrid compile mode... static
>> checking if C and Objective C are link compatible... yes
>> checking for XgridFoundation Framework... yes
>> configure: WARNING: XGrid components must be built as DSOs. Disabling
>> checking if MCA component plm:xgrid can compile... no
>>
>> Any help helps.
>>
>> Thanks,
>>
>> Alan
>>
>> On Fri, Apr 30, 2010 at 20:32, Cristobal Navarro <axischire_at_[hidden]>wrote:
>>
>>> try launching mpirun -v a see what version is picking up.
>>> maybe its the included 1.2.x
>>>
>>>
>>> Cristobal
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On Fri, Apr 30, 2010 at 3:22 PM, Doug Reeder <dlr1_at_[hidden]> wrote:
>>>
>>>> Alan,
>>>>
>>>> Are you sure that the ompi_info and mpirun that you are using are the
>>>> 1.4.1 versions and not the apple supplied versions. I use modules to help
>>>> ensure that I am using the openmpi that I built and not the apple supplied
>>>> versions.
>>>>
>>>> Doug Reeder
>>>> On Apr 30, 2010, at 12:14 PM, Alan wrote:
>>>>
>>>> Hi there,
>>>>
>>>> No matter I do I cannot disable xgrid while compiling opempi. I tried:
>>>>
>>>> --without-xgrid --enable-shared --enable-static
>>>>
>>>> And still see with ompi_info:
>>>>
>>>> MCA plm: xgrid (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.4.1)
>>>>
>>>> And because of xgrid on ompi, I have:
>>>>
>>>> openmpi-1.4.1/examples% mpirun -c 2 hello_c
>>>> [amadeus.local:26559] [[63998,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Unknown error: 1 in
>>>> file src/plm_xgrid_module.m at line 119
>>>> [amadeus.local:26559] [[63998,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Unknown error: 1 in
>>>> file src/plm_xgrid_module.m at line 15
>>>>
>>>> Using mac SL 10.6.3
>>>>
>>>> Compiling 1.3.3 and haven't any problem.
>>>>
>>>> Thanks in advance,
>>>>
>>>> Alan
>>>>
>>>> --
>>>> Alan Wilter S. da Silva, D.Sc. - CCPN Research Associate
>>>> Department of Biochemistry, University of Cambridge.
>>>> 80 Tennis Court Road, Cambridge CB2 1GA, UK.
>>>> >>http://www.bio.cam.ac.uk/~awd28 <http://www.bio.cam.ac.uk/%7Eawd28><<
>>>> _______________________________________________
>>>> users mailing list
>>>> users_at_[hidden]
>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> users mailing list
>>>> users_at_[hidden]
>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>>
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> users mailing list
>>> users_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> Alan Wilter S. da Silva, D.Sc. - CCPN Research Associate
>> Department of Biochemistry, University of Cambridge.
>> 80 Tennis Court Road, Cambridge CB2 1GA, UK.
>> >>http://www.bio.cam.ac.uk/~awd28 <http://www.bio.cam.ac.uk/%7Eawd28><<
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>

-- 
Alan Wilter S. da Silva, D.Sc. - CCPN Research Associate
Department of Biochemistry, University of Cambridge.
80 Tennis Court Road, Cambridge CB2 1GA, UK.
>>http://www.bio.cam.ac.uk/~awd28<<