Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Help om Openmpi
From: Jeff Squyres (jsquyres) (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2010-03-31 06:43:52


Yes, you need to install open mpi on all nodes and you need to be able to login to each node without being prompted for a password.

Also, not that v1.2.7 is pretty ancient. If you're juist starting with open mpi, can you upgrade to the latest version?

-jms
Sent from my PDA. No type good.

________________________________

From: users-bounces_at_[hidden] <users-bounces_at_[hidden]>
To: users_at_[hidden] <users_at_[hidden]>
Sent: Wed Mar 31 03:39:08 2010
Subject: [OMPI users] Help om Openmpi


Dear all,
I had install my cluster which the configuration as following:
- headnode :
  + linux CenOS 5.4, 4 CPUs, 3G RAM
  + sun gridengine sge6.0u12. The headnode is admin and submit node too.
  + Openmpi 1.2.9. In the installation openmpi :.configure --prefix=/opt/openmpi --with-sge ...Processes complilation and make was fine.
  + I have 2 others nodes which confg. are: 4 CPU, 1 G RAM and on which run sgeexecd.
Testing for SGE on headnode and nodes by qsub was fine.
When testing openmpi with as folowing:
[guser1_at_ioitg2 examples]$ /opt/openmpi/bin/mpirun -np 4 --hostfile myhosts hello_cxx
Hello, world! I am 0 of 4
Hello, world! I am 1 of 4
Hello, world! I am 3 of 4
Hello, world! I am 2 of 4
[guser1_at_ioitg2 examples]$

The openmpi runs well.
My file myhosts:
ioitg2.ioit-grid.ac.vn slots=4
node1.ioit-grid.ac.vn slots=4
node2.ioit-grid.ac.vn slots=4

Now for more processes:
[guser1_at_ioitg2 examples]$ /opt/openmpi/bin/mpirun -np 6 --hostfile myhosts hello_cxx
guser1_at_[hidden]'s password:
--------------------------------------------------------------------------
Failed to find the following executable:

Host: node1.ioit-grid.ac.vn
Executable: hello_cxx

Cannot continue.
--------------------------------------------------------------------------
mpirun noticed that job rank 0 with PID 19164 on node ioitg2.ioit-grid.ac.vn exited on signal 15 (Terminated).
3 additional processes aborted (not shown)
[guser1_at_ioitg2 examples]$

This is error massage. I was login on node1 successful.

PLS, Help me. What problems I have 9installation, configurations, ...). Have I install openmpi on all nodes ?

Thank you very much and I am waitting your helps.