Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] openMPI on Xgrid
From: Cristobal Navarro (axischire_at_[hidden])
Date: 2010-03-29 15:34:25


thanks for the information,

but is it possible to make it work with xgrid or the 1.4.1 version just dont
support it?

On Mon, Mar 29, 2010 at 3:07 PM, Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> wrote:

> Our xgrid support has been broken for some time now due to lack of access
> to a test environment. So your system is using rsh/ssh instead.
>
> Until we get someone interested in xgrid, or at least willing to debug it
> and tell us what needs to be done, I'm afraid our xgrid support will be
> lacking.
>
>
> On Mar 29, 2010, at 12:56 PM, Cristobal Navarro wrote:
>
> Hello,
> i am new on this mailing list!
> i've read the other messages about configuring openMPI on Xgrid, but i
> havent solved my problem yet and openMPI keeps running as if Xgrid didnt
> exist.
>
> i configured xgrid properly, and can send simple C program jobs trough the
> command line from my client, which is the same as the controller and the
> same as the agent for the moment.
> >> xgrid -h localhost -p pass -job run ./helloWorld
> i also installed xgrid Admin for monitoring.
>
> then,
> i compiled openMPI 1.4.1 with these options
>
> /configure --prefix=/usr/local/openmpi/ --enable-shared --disable-static
> --with-xgrid
> sudo make
> sudo make install
>
> and i made a simple helloMPI example.
>
>
> /* MPI C Example */
> #include <stdio.h>
> #include <mpi.h>
>
> int main (argc, argv)
> int argc;
> char *argv[];
> {
> int rank, size;
>
> MPI_Init (&argc, &argv); /* starts MPI */
> MPI_Comm_rank (MPI_COMM_WORLD, &rank); /* get current process id */
> MPI_Comm_size (MPI_COMM_WORLD, &size); /* get number of processes */
> printf( "Hello world from process %d of %d\n", rank, size );
> MPI_Finalize();
> return 0;
> }
>
>
> and compiled succesfully
>
> >> mpicc hellompi.c -o hellompi
>
> the i run it
>
> >> mpirun -np 2 hellompi
> I am running on ijorge.local
> Hello World from process 0 of 2
> I am running on ijorge.local
> Hello World from process 1 of 2
>
> the results are correct, but when i check Xgrid Admin, i see that the
> execution didnt go trought Xgrid since there arent any new jobs on the list.
> in the end, openMPI and Xgrid are not comunicating to each other.
>
> what am i missing??
>
> my enviroment variables are these:
>
> >>echo $XGRID_CONTROLLER_HOSTNAME
> ijorge.local
> >>echo $XGRID_CONTROLLER_PASSWORD
> myPassword
>
>
> any help is welcome!!
> thanks in advance
>
> Cristobal
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>