Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Windows CMake build problems ... (cont.)
From: Shiqing Fan (fan_at_[hidden])
Date: 2010-01-14 08:11:04


Hi Charlie,

Could you also try to use CMake 2.6.4 and see what happens? I found
there might be some incompatibility between CMake 2.8 and 2.6 series.

Thanks,
Shiqing

cjohnson_at_[hidden] wrote:
> The OpenMPI build problem I'm having occurs in both OpenMPI 1.4 and 1.3.4.
>
> I am on a Windows 7 (US) Enterprise (x86) OS on an HP system with
> Intel core 2 extreme x9000 (4GB RAM), using the 2005 Visual Studio for
> S/W Architects (release 8.0.50727.867).
>
> [That release has everything the platform SDK would have.]
>
> I'm using CMake 2.8 to generate code, I used it correctly, pointing at
> the root directory where the makelists are located for the source side
> and to an empty directory for the build side: did configure, _*I did
> not click debug this time as suggested by Shiqing*_, configure again,
> generate and opened the OpenMPI.sln file created by CMake. Then I
> right-clicked on the "ALL_BUILD" project and selected "build". Then
> did one "rebuild", just in case build order might get one more success
> (which it seemed to, but I could not find).
>
> 2 projects built, 12 did not. I have the build listing. [I'm afraid of
> what the mailing list server would do if I attached it to this email.]
>
> All the compiles were successful (warnings at most.) All the errors
> were were from linking the VC projects:
>
> *1>libopen-pal - 0 error(s), 9 warning(s)*
> 3>opal-restart - 32 error(s), 0 warning(s)
> 4>opal-wrapper - 21 error(s), 0 warning(s)
> 2>libopen-rte - 749 error(s), 7 warning(s)
> 5>orte-checkpoint - 32 error(s), 0 warning(s)
> 7>orte-ps - 28 error(s), 0 warning(s)
> 8>orted - 2 error(s), 0 warning(s)
> 9>orte-clean - 13 error(s), 0 warning(s)
> 10>orterun - 100 error(s), 3 warning(s)
> 6>libmpi - 2133 error(s), 42 warning(s)
> 12>ompi-server - 27 error(s), 0 warning(s)
> 11>ompi_info - 146 error(s), 0 warning(s)
> 13>libmpi_cxx - 456 error(s), 61 warning(s)
> ========== Rebuild All: 2 succeeded, 12 failed, 0 skipped ==========
>
> It said that 2 succeeded, I could not find the second build success in
> the listing.
>
> *However, everything did compile, and thank you Shiqing !*
>
> Here is the listing for the first failed link, on "opal-restart":
>
> 3>------ Rebuild All started: Project: opal-restart, Configuration:
> Debug Win32 ------
> 3>Deleting intermediate and output files for project 'opal-restart',
> configuration 'Debug|Win32'
> 3>Compiling...
> 3>opal-restart.c
> 2>Compiling...
> 2>snapc_base_select.c
> 3>Compiling manifest to resources...
> 3>Linking...
> 2>snapc_base_open.c
> 3>opal-restart.obj : error LNK2001: unresolved external symbol
> __imp__opal_crs
> 3>opal-restart.obj : error LNK2001: unresolved external symbol
> __imp__opal_crs_base_snapshot_t_class
> 3>opal-restart.obj : error LNK2001: unresolved external symbol
> __imp__opal_crs_base_selected_component
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_crs_base_select referenced in function _main
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_crs_base_open referenced in function _main
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_output_verbose referenced in function _main
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_crs_base_extract_expected_component referenced in function
> _main
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_crs_base_get_snapshot_directory referenced in function _main
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_setenv referenced in function _main
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__mca_base_param_env_var referenced in function _main
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_show_help referenced in function _main
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_class_initialize referenced in function "struct
> opal_object_t * __cdecl opal_obj_new(struct opal_class_t *)"
> (?opal_obj_new@@YAPAUopal_object_t@@PAUopal_class_t@@@Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2001: unresolved external symbol
> __imp__opal_cr_is_tool
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_init referenced in function "int __cdecl
> initialize(int,char * * const)" (?initialize@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_output_set_verbosity referenced in function "int __cdecl
> initialize(int,char * * const)" (?initialize@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_output_open referenced in function "int __cdecl
> initialize(int,char * * const)" (?initialize@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_init_util referenced in function "int __cdecl
> initialize(int,char * * const)" (?initialize@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_finalize referenced in function "int __cdecl
> finalize(void)" (?finalize@@YAHXZ)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_argv_join referenced in function "int __cdecl
> parse_args(int,char * * const)" (?parse_args@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_cmd_line_get_tail referenced in function "int __cdecl
> parse_args(int,char * * const)" (?parse_args@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_cmd_line_get_usage_msg referenced in function "int __cdecl
> parse_args(int,char * * const)" (?parse_args@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_argv_count referenced in function "int __cdecl
> parse_args(int,char * * const)" (?parse_args@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__mca_base_cmd_line_process_args referenced in function "int
> __cdecl parse_args(int,char * * const)" (?parse_args@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_cmd_line_parse referenced in function "int __cdecl
> parse_args(int,char * * const)" (?parse_args@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__mca_base_cmd_line_setup referenced in function "int __cdecl
> parse_args(int,char * * const)" (?parse_args@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__mca_base_open referenced in function "int __cdecl
> parse_args(int,char * * const)" (?parse_args@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_cmd_line_create referenced in function "int __cdecl
> parse_args(int,char * * const)" (?parse_args@@YAHHQAPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_argv_free referenced in function "int __cdecl
> check_file(char *)" (?check_file@@YAHPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_output referenced in function "int __cdecl check_file(char
> *)" (?check_file@@YAHPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_crs_base_metadata_read_token referenced in function "int
> __cdecl post_env_vars(int,char *)" (?post_env_vars@@YAHHPAD_at_Z)
> 3>opal-restart.obj : error LNK2019: unresolved external symbol
> __imp__opal_asprintf referenced in function "int __cdecl
> post_env_vars(int,char *)" (?post_env_vars@@YAHHPAD_at_Z)
> 3>C:\prog\mon\Debug\opal-restart.exe : fatal error LNK1120: 31
> unresolved externals
> 3>Build log was saved at
> "file://c:\prog\mon\opal\tools\opal-restart\opal-restart.dir\Debug\BuildLog.htm"
> 3>opal-restart - 32 error(s), 0 warning(s)
>
> Now, these link errors may be from missing networking software and
> hardware, I was just following the instructions in
> openmpi-1.4.tar.gz:a/openmpi-1.4/README.WINDOWS:
>
> > First approach: Using CMake
> >
> > NOTE: CMake support is available in the Open MPI development
> > trunk and 1.3.3 release.
> >
> > 1. Download the latest version of CMake (at least v2.4).
> >
> > 2. In the CMake GUI, add the source path and build path of Open MPI
> > (out of source build is recommended).
> >
> > 3. Then configure, and after the first time configuration, all
> > available options will show up in the CMake GUI. Select the
> > options that you require.
> >
> > 4. Run configure again to generate all Windows solution files; they
> > will be generated in build path.
> >
> > 5. Go to the build directory, open the generated Windows solution
> > file, and compile.
> >
> > 6. To generate a installer, you should install NSIS, and build the
> > 'PACKAGE' project in the Open MPI sulotion.
> >
>
> These instructions did not mention any link libraries I had to add to
> complete the build.
>
> Thanks in advance for any help !
>
> Charlie ...
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
--------------------------------------------------------------
Shiqing Fan                          http://www.hlrs.de/people/fan
High Performance Computing           Tel.: +49 711 685 87234
  Center Stuttgart (HLRS)            Fax.: +49 711 685 65832
Address:Allmandring 30               email: fan_at_[hidden]    
70569 Stuttgart