Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] MPI problem after update
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2010-01-12 08:03:55


Can you send all the information listed here:

    http://www.open-mpi.org/community/help/

On Jan 12, 2010, at 4:35 AM, florian beutler wrote:

> Hi everyone
> I run an update of ubuntu 9.10 on my laptop and now my mpi programs do not work anymore... The error is
>
> [florian-laptop:02935] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: A system-required executable either could not be found or was not executable by this user in file ../../../../../../orte/mca/ess/singleton/ess_singleton_module.c at line 269
> [florian-laptop:02935] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: A system-required executable either could not be found or was not executable by this user in file ../../../../../../orte/mca/ess/singleton/ess_singleton_module.c at line 143
> [florian-laptop:02935] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: A system-required executable either could not be found or was not executable by this user in file ../../../orte/runtime/orte_init.c at line 132
> --------------------------------------------------------------------------
> It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process is
> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
> fail during orte_init; some of which are due to configuration or
> environment problems. This failure appears to be an internal failure;
> here's some additional information (which may only be relevant to an
> Open MPI developer):
>
> orte_ess_set_name failed
> --> Returned value A system-required executable either could not be found or was not executable by this user (-127) instead of ORTE_SUCCESS
> --------------------------------------------------------------------------
> --------------------------------------------------------------------------
> It looks like MPI_INIT failed for some reason; your parallel process is
> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
> fail during MPI_INIT; some of which are due to configuration or environment
> problems. This failure appears to be an internal failure; here's some
> additional information (which may only be relevant to an Open MPI
> developer):
>
> ompi_mpi_init: orte_init failed
> --> Returned "A system-required executable either could not be found or was not executable by this user" (-127) instead of "Success" (0)
> --------------------------------------------------------------------------
> *** An error occurred in MPI_Init
> *** before MPI was initialized
> *** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (your MPI job will now abort)
> [florian-laptop:2935] Abort before MPI_INIT completed successfully; not able to guarantee that all other processes were killed!
>
> I have not really an idea what causes this problem but it is definitely a problem of the mpi package because the mpi programs are working on other machines...
> My MPI program is using MPI only
> I am thankful for any help, if any additional informations are needed I am happy to provide them
> best regards
> florian
>
>
>
> --
> Jetzt kostenlos herunterladen: Internet Explorer 8 und Mozilla Firefox 3.5 -
> sicherer, schneller und einfacher! http://portal.gmx.net/de/go/atbrowser
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>

-- 
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]