Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Problems compiling OpenMPI 1.4 with PGI 9.0-3
From: Ake Sandgren (ake.sandgren_at_[hidden])
Date: 2010-01-07 06:17:29


On Thu, 2010-01-07 at 11:57 +0100, Peter Kjellstrom wrote:
> On Wednesday 06 January 2010, Tim Miller wrote:
> > Hi All,
> >
> > I am trying to compile OpenMPI 1.4 with PGI 9.0-3 and am getting the
> > following error in configure:
> >
> > checking for functional offsetof macro... no
> > configure: WARNING: Your compiler does not support offsetof macro
> > configure: error: Configure: Cannot continue
> >
> > I have searched around and found that this error occurs because of a
> > problem in the configure scripts when PGI 10 is used, but I'm using 9.0-3
> > which should not have the configure script issue. Here is the output of
> > pgcc -V:
> >
> > pgcc 9.0-3 64-bit target on x86-64 Linux -tp k8-64e
> > Copyright 1989-2000, The Portland Group, Inc. All Rights Reserved.
> > Copyright 2000-2009, STMicroelectronics, Inc. All Rights Reserved.
> >
> > I'm not sure what's wrong here as other people have reported being able to
> > build OpenMPI with PGI 9. Does anyone have any ideas?
>
> Maybe a late enough PGI-9 behaves like PGI-10. You could try the 1.4.1-rc1
> which should work with PGI-10 and see if it fixes your problems too.

Our PGI 9.0-3 doesn't have any problems building openmpi 1.3.3 or 1.4

-- 
Ake Sandgren, HPC2N, Umea University, S-90187 Umea, Sweden
Internet: ake_at_[hidden]   Phone: +46 90 7866134 Fax: +46 90 7866126
Mobile: +46 70 7716134 WWW: http://www.hpc2n.umu.se