Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Cannot get OpenMPI 1.3.3 to work with Torque 2.4.2
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2010-01-05 00:50:51


I suggest you contact the Torque user list about this - it is a Torque configuration issue, not something to do with OMPI.

On Jan 3, 2010, at 10:49 PM, chih lee wrote:

> Hello,
>
> I followed the instructions on the FAQ page to configure and compile openmpi so that it should work with Torque.
> ./configure --with-tm=/usr/local --prefix=/usr/local
> The option --disable-server was used to configure torque on the compute nodes.
> I got openmpi compiled without any error message on the head and compute nodes.
>
> I can use
> $ mpirun -np 2 --host node1,node2 a.out
> to run parallel programs without any problem.
>
> However, when I submit the following script with qsub
>
> ____________________________________________________________________
> #!/bin/sh
> #
> PBS -N Test
> PBS -o /home2/user2/test.sh.o
> PBS -l nodes=8
> mpirun /home2/user2/a.out # a.out simply prints out # of procs and its ID
> ____________________________________________________________________
>
> I got the following output and error messages.
>
> Output:
> N. of procs = 1, proc ID = 0
>
> Error messages:
> /var/spool/torque/mom_priv/jobs/198.my_head_node.SC: 3: PBS: not found
> /var/spool/torque/mom_priv/jobs/198.my_head_node.SC: 4: PBS: not found
> /var/spool/torque/mom_priv/jobs/198.my_head_node.SC: 5: PBS: not found
> /var/spool/torque/mom_priv/jobs/198.my_head_node.SC: 6: PBS: not found
> /var/spool/torque/mom_priv/jobs/198.my_head_node.SC: 7: PBS: not found
> /var/spool/torque/mom_priv/jobs/198.my_head_node.SC: 8: PBS: not found
>
> I'm new to OpenMPI and Torque. I really appreciate it if you can give me some insights. Thanks!
>
> Best,
> Steve
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users