Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] orte error
From: Andrew McBride (andrew.mcbride_at_[hidden])
Date: 2009-12-09 08:29:47


Hi

I've installed trilinos using the openmpi 1.3.3 libraries. I'm configuring openmpi as follows:
/configure CXX=/usr/local/bin/g++ CC=/usr/local/bin/gcc F77=/usr/local/bin/gfortran - prefix=/Users/andrewmcbride/lib/openmpi-1.3.3/MAC

Trilinos compiles without problem but the test fail (see below). I'm running a Mac with OSX10.6 (snow leopard). The mpi tests seem to run fine:

bash-3.2$ ~/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin/mpicc hello_c.c
bash-3.2$ ~/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin/mpirun -np 2 hello_
bash-3.2$ ~/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin/mpirun -np 2 a.out
Hello, world, I am 0 of 2
Hello, world, I am 1 of 2

I'm convinced that the problem has to do with the paths and different versions of mpi lurking on the mac. I don't want to use the version of openmpi that comes bundled with the mac for a different reason.

Any help would be most appreciated

Andrew

Start testing: Dec 09 12:18 SAST
----------------------------------------------------------
1/534 Testing: Teuchos_BLAS_test_MPI_1
1/534 Test: Teuchos_BLAS_test_MPI_1
Command: "/Users/andrewmcbride/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin/mpiexec" "-np" "1" "/Users/andrewmcbride/lib/trilinos-10.0.2-Source/MAC_SL/packages/teuchos/test/BLAS/Teuchos_BLAS_test.exe" "-v"
Directory: /Users/andrewmcbride/lib/trilinos-10.0.2-Source/MAC_SL/packages/teuchos/test/BLAS
"Teuchos_BLAS_test_MPI_1" start time: Dec 09 12:18 SAST
Output:
----------------------------------------------------------
[macs-mac.local:71058] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file runtime/orte_init.c at line 125
--------------------------------------------------------------------------
It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
fail during orte_init; some of which are due to configuration or
environment problems. This failure appears to be an internal failure;
here's some additional information (which may only be relevant to an
Open MPI developer):

  orte_ess_base_select failed
  --> Returned value Not found (-13) instead of ORTE_SUCCESS
--------------------------------------------------------------------------
*** An error occurred in MPI_Init
*** before MPI was initialized
*** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (your MPI job will now abort)
[macs-mac.local:71058] Abort before MPI_INIT completed successfully; not able to guarantee that all other processes were killed!
--------------------------------------------------------------------------