Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Fortran Library Problem using openMPI
From: Terry Dontje (Terry.Dontje_at_[hidden])
Date: 2009-10-30 09:19:46


Let me try this one more time.

Your application is being built with a 32 bit compiler ia32. However
the Open MPI libraries look to be built with the 64 bit compiler
intel64. One or the other needs to change.

--td

Terry Dontje wrote:
> Georg,
>
> I think your problem is you are using a ia32 (32 bit compiler) with a
> 64 bit built library. Either you need to use the intel64 compiler or
> build Open MPI with the 32 bit library.
>
> --td
>>
>> *Subject:* Re: [OMPI users] Fortran Library Problem using openMPI
>> *From:* Georg A. Reichstein (/reichstein_at_[hidden]/)
>> *Date:* 2009-10-30 09:07:30
>>
>> This is he configure line I used:
>>
>> ./configure OMPI_F77=/opt/intel/Compiler/11.1/056/bin/ia32/ifort
>> --with-wrapper-fflags='-compiler -03 -ip-pad -xW -w -02'
>> OMPI_FFLAGS='-compiler -03
>> -ip -pad -xW -w -02'
>>
>> The specifications were included on the basis that they are used in the
>> compile command I received.
>>
>> I am using the Intel compiler 11.1 ia32 (as can be seen in the path
>> to ifort
>> above)
>>
>> When I do file on libmpi_f77 I get the following result:
>>
>> # file libmpi_f77.so
>> libmpi_f77.so: symbolic link to `libmpi_f77.so.0.0.0'
>> # file libmpi_f90.so.0.0.0
>> libmpi_f77.so.0.0.0: ELF 64-bit LSB shared object, x86-64, version 1
>> (SYSV),
>> dynamically linked, not stripped
>>
>> I installed my Open MPI build in the defaut directory, being
>> /usr/local/bin
>> - the libraries are in /usr/local/lib.
>>
>> ~G.
>