Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] MPI_INIT failure while building coinor-ipopt
From: Damien Hocking (damien_at_[hidden])
Date: 2009-10-24 21:00:11


Roberto,

Ipopt doesn't use MPI. It can use the MUMPS parallel linear solver in
sequential mode, but nothing is set up in IPOPT to use the parallel MPI
version. For sequential mode, MUMPS dummies out the MPI headers. The
dummy headers are part of the MUMPS distribution in the libseq
directory. You're probably getting the OpenMPI headers instead of the
dummy ones. I can't open your bz2, my machine tells me it's borked, so
I can't read your log and see exactly where it's going wrong.

Damien

Roberto C. Sánchez wrote:
> Hi,
>
> I am in the process of packaging coinor-ipopt for Debian. The build
> process fails during the 'make test' phase. The error message referense
> otre_init, ompi_mpi_init and MPI_INIT. I have already asked on the
> ipopt mailing list [0]. However, that query has not received any
> replies. I thought that perhaps I would ask here and see if anyone on
> this list could offer some insight.
>
> I have attached the following:
>
> - the output of Debian package build
> - the specific output from the 'make test' step
> - the output of 'ompi_info --all'
>
> Any pointers would be much appreciated.
>
> Regards,
>
> -Roberto
>
> [0] http://list.coin-or.org/pipermail/ipopt/2009-October/001730.html
>
>
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users