Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] mpirun failure
From: Lenny Verkhovsky (lenny.verkhovsky_at_[hidden])
Date: 2009-10-18 07:12:31


you can use full path to mpirun, you can also set prefix
$mpirun -prefix path/to/mpi/home -np .....
Lenny.

On Sun, Oct 18, 2009 at 12:03 PM, Oswald Benedikt <Benedikt.Oswald_at_[hidden]>wrote:

> Hi, thanks, that's what puzzled when I saw the reference to 1.3, but the
> LD_LIBRARY_PATH was set to point
> to the respective version, i.e. 1.3.2 or 1.3.3 and the 1.3 executables were
> not in the PATH.
>
> Are there any other env variables or . files that need to be set ?
>
> Benedikt
>
>
> -----Original Message-----
> From: users-bounces_at_[hidden] on behalf of Ralph Castain
> Sent: Sun 18.10.2009 6:04
> To: Open MPI Users
> Subject: Re: [OMPI users] mpirun failure
>
> Looks to me like you may be picking up an earlier version when you
> launch. At least, when I look at the error message, it says that it
> came from a file in the openmpi-1.3 directory tree. Yet you say you
> installed 1.3.2 and 1.3.3.
>
> Any chance your ld_library_path is pointing at the older version?
>
>
> On Oct 17, 2009, at 11:29 AM, Oswald Benedikt wrote:
>
> > Dear open-mpi users / developers, maybe this problem has been
> > treated before but at least I can not find it:
> >
> > I have tried both open mpi 1.3.2 and 1.3.3 on Mac OS X (10.5.8).
> > Compilation and installation of openmpi
> > works well, also compilation and linking of users applications.
> > However, when I want to start an application
> > with mpirun, it crashes, both for open mpi 1.3.3. and 1.3.2 as
> > follows:
> >
> >
> >
> > benedikt-oswalds-macbook-pro:mieScatteringDispersive benediktoswald$
> > mpirun -np 2 ../../../hades3d/hades3d --option-
> > file=mieScatteringDispersive.job
> > [benedikt-oswalds-macbook-pro.local:50793] [[7314,1],0]
> > ORTE_ERROR_LOG: Not found in file ../../../../../openmpi-1.3/orte/
> > mca/ess/env/ess_env_module.c at line 235
> > [benedikt-oswalds-macbook-pro.local:50793] [[7314,1],0]
> > ORTE_ERROR_LOG: Not found in file ../../../../../openmpi-1.3/orte/
> > mca/ess/env/ess_env_module.c at line 261
> > [benedikt-oswalds-macbook-pro.local:50794] [[7314,1],1]
> > ORTE_ERROR_LOG: Value out of bounds in file ../../../../openmpi-1.3/
> > orte/mca/ess/base/ess_base_nidmap.c at line 153
> > [benedikt-oswalds-macbook-pro.local:50794] [[7314,1],1]
> > ORTE_ERROR_LOG: Not found in file ../../../../../openmpi-1.3/orte/
> > mca/ess/env/ess_env_module.c at line 235
> > [benedikt-oswalds-macbook-pro.local:50794] [[7314,1],1]
> > ORTE_ERROR_LOG: Value out of bounds in file ../../../../openmpi-1.3/
> > orte/mca/ess/base/ess_base_nidmap.c at line 153
> > [benedikt-oswalds-macbook-pro.local:50794] [[7314,1],1]
> > ORTE_ERROR_LOG: Not found in file ../../../../../openmpi-1.3/orte/
> > mca/ess/env/ess_env_module.c at line 261
> >
> --------------------------------------------------------------------------
> > It looks like MPI_INIT failed for some reason; your parallel process
> > is
> > likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
> > fail during MPI_INIT; some of which are due to configuration or
> > environment
> > problems. This failure appears to be an internal failure; here's some
> > additional information (which may only be relevant to an Open MPI
> > developer):
> >
> > orte_grpcomm_modex failed
> > --> Returned "Not found" (-13) instead of "Success" (0)
> >
> --------------------------------------------------------------------------
> > *** An error occurred in MPI_Init
> > *** before MPI was initialized
> > *** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (your MPI job will now abort)
> > [benedikt-oswalds-macbook-pro.local:50794] Abort before MPI_INIT
> > completed successfully; not able to guarantee that all other
> > processes were killed!
> > [benedikt-oswalds-macbook-pro.local:50794] [[7314,1],1]
> > ORTE_ERROR_LOG: Not found in file ../../../../../openmpi-1.3/orte/
> > mca/ess/env/ess_env_module.c at line 297
> > [benedikt-oswalds-macbook-pro.local:50794] [[7314,1],1]
> > ORTE_ERROR_LOG: Not found in file ../../../../../openmpi-1.3/orte/
> > mca/grpcomm/bad/grpcomm_bad_module.c at line 559
> >
> --------------------------------------------------------------------------
> > mpirun has exited due to process rank 1 with PID 50794 on
> > node benedikt-oswalds-macbook-pro.local exiting without calling
> > "finalize". This may
> > have caused other processes in the application to be
> > terminated by signals sent by mpirun (as reported here).
> >
> --------------------------------------------------------------------------
> >
> >
> > Can anyone comment on this ? Is this a basic installation or path
> > problem ?
> >
> > openmpi 1.3 does not show this problem.
> >
> > Thanks, Benedikt
> >
> >
> >
> >
> >
> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> > Benedikt Oswald, Dr. sc. techn., dipl. El. Ing. ETH, www.psi.ch,
> > Computational Accelerator Scientist
> > Paul Scherrer Institute (PSI), CH-5232 Villigen, Suisse,
> benedikt.oswald_at_[hidden]
> > , +41(0)56 310 32 12
> > "Passion is required for any great work, and for the Revolution
> > passion and audacity are required in big doses.",
> > Ernesto 'Che' Guevara, Letter to his parents.
> > http://maxwell.psi.ch/amaswiki/index.php/User:BenediktOswald
> >
> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>