Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] Openmpi setup with intel compiler.
From: vighnesh_at_[hidden]
Date: 2009-09-30 05:54:24


Hi,
   I have a two nodes cluster with rocks 4.3 installed on it, with an
intel roll. Due to some problem in MPICH and Torque tight integration,
i planned to switch to Openmpi.1.3.3. The cluster is also installed
with PGI cdk. I successfully setup openmpi with PGI, but during
configuring with Intel 9.0 compiler the installation gives following
error.

[root_at_test_node openmpi-1.3.3]# make all install
<<lots of output>>
Making install in mca/snapc
make[2]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte/mca/snapc'
make[3]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte/mca/snapc'
make[3]: Nothing to be done for `install-exec-am'.
test -z "/share/apps/mpi/openmpi/intel/share/openmpi" || /bin/mkdir -p
"/share/apps/mpi/openmpi/intel/share/openmpi"
 /usr/bin/install -c -m 644 'base/help-orte-snapc-base.txt'
'/share/apps/mpi/openmpi/intel/share/openmpi/help-orte-snapc-base.txt'
test -z "/share/apps/mpi/openmpi/intel/share/man/man7" || /bin/mkdir -p
"/share/apps/mpi/openmpi/intel/share/man/man7"
 /usr/bin/install -c -m 644 './orte_snapc.7'
'/share/apps/mpi/openmpi/intel/share/man/man7/orte_snapc.7'
test -z "/share/apps/mpi/openmpi/intel/include" || /bin/mkdir -p
"/share/apps/mpi/openmpi/intel/include"
make[3]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte/mca/snapc'
make[2]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte/mca/snapc'
Making install in etc
make[2]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte/etc'
make[3]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte/etc'
make[3]: Nothing to be done for `install-exec-am'.
/bin/mkdir -p /share/apps/mpi/openmpi/intel/etc
 /usr/bin/install -c -m 644 openmpi-default-hostfile
/share/apps/mpi/openmpi/intel/etc/openmpi-default-hostfile
make[3]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte/etc'
make[2]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte/etc'
Making install in .
make[2]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte'
make[3]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte'
test -z "/share/apps/mpi/openmpi/intel/lib" || /bin/mkdir -p
"/share/apps/mpi/openmpi/intel/lib"
 /bin/sh ../libtool --mode=install /usr/bin/install -c 'libopen-rte.la'
'/share/apps/mpi/openmpi/intel/lib/libopen-rte.la'
libtool: install: error: cannot install `libopen-rte.la' to a directory
not ending in /share/apps/mpi/openmpi/pgi/lib
make[3]: *** [install-libLTLIBRARIES] Error 1
make[3]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte'
make[2]: *** [install-am] Error 2
make[2]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte'
make[1]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.3/orte'
make: *** [install-recursive] Error 1

 My configure script line is as follow
./configure --prefix=/share/apps/mpi/openmpi/intel FC=ifort F77=ifort
--with-tm=/opt/torques

I did set the PATH and LD_LIBRARY_PATH environment variables correctly for
intel compiler in .bash_rc file.

Please help me to solve this problem

Thanks And Regards,
Vighnesh