Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Open-MPI between Mac and Linux (ubuntu 9.04) over wireless
From: Rolf Vandevaart (Rolf.Vandevaart_at_[hidden])
Date: 2009-09-21 20:59:32


Hi:
I assume if you wait several minutes than your program will actually
time out, yes? I guess I have two suggestions. First, can you run a
non-MPI job using the wireless? Something like hostname? Secondly, you
may want to specify the specific interfaces you want it to use on the
two machines. You can do that via the "--mca btl_tcp_if_include"
run-time parameter. Just list the ones that you expect it to use.

Also, this is not right - "--mca OMPI_mca_mpi_preconnect_all 1" It
should be --mca mpi_preconnect_mpi 1 if you want to do the connection
during MPI_Init.

Rolf
>

Pallab Datta wrote:
> The following is the error dump
>
> fuji:src pallabdatta$ /usr/local/bin/mpirun --mca btl_tcp_port_min_v4
> 36900 -mca btl_tcp_port_range_v4 32 --mca btl_base_verbose 30 --mca btl
> tcp,self --mca OMPI_mca_mpi_preconnect_all 1 -np 2 -hetero -H
> localhost,10.11.14.205 /tmp/hello
> [fuji.local:01316] mca: base: components_open: Looking for btl components
> [fuji.local:01316] mca: base: components_open: opening btl components
> [fuji.local:01316] mca: base: components_open: found loaded component self
> [fuji.local:01316] mca: base: components_open: component self has no
> register function
> [fuji.local:01316] mca: base: components_open: component self open
> function successful
> [fuji.local:01316] mca: base: components_open: found loaded component tcp
> [fuji.local:01316] mca: base: components_open: component tcp has no
> register function
> [fuji.local:01316] mca: base: components_open: component tcp open function
> successful
> [fuji.local:01316] select: initializing btl component self
> [fuji.local:01316] select: init of component self returned success
> [fuji.local:01316] select: initializing btl component tcp
> [fuji.local:01316] select: init of component tcp returned success
> [apex-backpack:04753] mca: base: components_open: Looking for btl components
> [apex-backpack:04753] mca: base: components_open: opening btl components
> [apex-backpack:04753] mca: base: components_open: found loaded component self
> [apex-backpack:04753] mca: base: components_open: component self has no
> register function
> [apex-backpack:04753] mca: base: components_open: component self open
> function successful
> [apex-backpack:04753] mca: base: components_open: found loaded component tcp
> [apex-backpack:04753] mca: base: components_open: component tcp has no
> register function
> [apex-backpack:04753] mca: base: components_open: component tcp open
> function successful
> [apex-backpack:04753] select: initializing btl component self
> [apex-backpack:04753] select: init of component self returned success
> [apex-backpack:04753] select: initializing btl component tcp
> [apex-backpack:04753] select: init of component tcp returned success
> Process 0 on fuji.local out of 2
> Process 1 on apex-backpack out of 2
> [apex-backpack:04753] btl: tcp: attempting to connect() to address
> 10.11.14.203 on port 9360
>
>
>
>
>
>> Hi
>>
>> I am trying to run open-mpi 1.3.3. between a linux box running ubuntu
>> server v.9.04 and a Macintosh. I have configured openmpi with the
>> following options.:
>> ./configure --prefix=/usr/local/ --enable-heterogeneous --disable-shared
>> --enable-static
>>
>> When both the machines are connected to the network via ethernet cables
>> openmpi works fine.
>>
>> But when I switch the linux box to a wireless adapter i can reach (ping)
>> the macintosh
>> but openmpi hangs on a hello world program.
>>
>> I ran :
>>
>> /usr/local/bin/mpirun --mca btl_tcp_port_min_v4 36900 -mca
>> btl_tcp_port_range_v4 32 --mca btl_base_verbose 30 --mca
>> OMPI_mca_mpi_preconnect_all 1 -np 2 -hetero -H localhost,10.11.14.205
>> /tmp/back
>>
>> it hangs on a send receive function between the two ends. All my firewalls
>> are turned off at the macintosh end. PLEASE HELP ASAP>
>> regards,
>> pallab
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>

-- 
=========================
rolf.vandevaart_at_[hidden]
781-442-3043
=========================