Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Question on open-mpi not working over wireless between Ubuntu and Mac OS-X
From: Pallab Datta (datta_at_[hidden])
Date: 2009-09-18 21:01:27


Hi,

Any help on how to debug this further..!? What options can i provide at
the command prompt.
--pallab

> Hello Pallab,
>
> Is there a chance its something simple like having the Mac's
> Fireware turned on? On my 10.4 system this is in System Preference-
> >Sharing, and then the Firewall tab.
>
> -Joshua Bernstein
> Senior Software Engineer
> Penguin Computing
>
> On Sep 18, 2009, at 3:56 PM, Pallab Datta wrote:
>
>> Hello,
>>
>> I am running open-mpi between a Mac OSX (v.10.5) and Ubuntu Server
>> V.9.04
>> (Linux Box). I have configured OMPI V.1.3.3 on both of them with
>> --enable-heterogeneous --disable-shared --enable-static options.
>> The Linux
>> box is connected via a wireless USB Adapter to the same sub-network in
>> which the Macinstosh is sitting.
>>
>> When I tried to run mpirun with the following options between the
>> Linux
>> box with the wireless card with another linux machine on the network
>> everything works fine.
>> I ran :
>> /usr/local/bin/mpirun --mca OMPI_mca_mpi_preconnect_all 1 -np 2 -H
>> localhost,10.11.14.205 ./app
>>
>> and it works.
>>
>> When I tried to run mpirun with the -hetero option from the
>> Macintosh it
>> invokes the processes on both ends and then hangs at the MPI_Send
>> MPI_Receive functions.
>> I ran:
>>
>> /usr/local/bin/mpirun --mca btl_base_verbose 30 --mca
>> OMPI_mca_mpi_preconnect_all 1 -np 2 -hetero -H localhost,10.11.14.205
>> ./app
>>
>> and it hangs. I saw that the linux box is trying to connect() the Mac
>> using port 4/260. So I purposely forced mpi to look for higher
>> numbered
>> ports..
>>
>> I ran :
>> /usr/local/bin/mpirun --mca btl_tcp_port_min_v4 36900 -mca
>> btl_tcp_port_range_v4 32 --mca btl_base_verbose 30 --mca
>> OMPI_mca_mpi_preconnect_all 1 -np 2 -hetero -H localhost,10.11.14.205
>> ./app
>>
>> and it still hangs giving the following message:
>> btl: tcp: attempting to connect() to address 10.11.14.203 on port 9360
>>
>> 10.11.14.203 == localhost.
>>
>> Can anybody explain what I am missing and how I can make the
>> macintosh and
>> Linux boxes talk to each other over wireless..
>> regards,
>> pallab
>>
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>