Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] Question on open-mpi not working over wireless between Ubuntu and Mac OS-X
From: Pallab Datta (datta_at_[hidden])
Date: 2009-09-18 17:56:04


Hello,

I am running open-mpi between a Mac OSX (v.10.5) and Ubuntu Server V.9.04
(Linux Box). I have configured OMPI V.1.3.3 on both of them with
--enable-heterogeneous --disable-shared --enable-static options. The Linux
box is connected via a wireless USB Adapter to the same sub-network in
which the Macinstosh is sitting.

When I tried to run mpirun with the following options between the Linux
box with the wireless card with another linux machine on the network
everything works fine.
I ran :
/usr/local/bin/mpirun --mca OMPI_mca_mpi_preconnect_all 1 -np 2 -H
localhost,10.11.14.205 ./app

and it works.

When I tried to run mpirun with the -hetero option from the Macintosh it
invokes the processes on both ends and then hangs at the MPI_Send
MPI_Receive functions.
I ran:

/usr/local/bin/mpirun --mca btl_base_verbose 30 --mca
OMPI_mca_mpi_preconnect_all 1 -np 2 -hetero -H localhost,10.11.14.205
./app

and it hangs. I saw that the linux box is trying to connect() the Mac
using port 4/260. So I purposely forced mpi to look for higher numbered
ports..

I ran :
/usr/local/bin/mpirun --mca btl_tcp_port_min_v4 36900 -mca
btl_tcp_port_range_v4 32 --mca btl_base_verbose 30 --mca
OMPI_mca_mpi_preconnect_all 1 -np 2 -hetero -H localhost,10.11.14.205
./app

and it still hangs giving the following message:
btl: tcp: attempting to connect() to address 10.11.14.203 on port 9360

10.11.14.203 == localhost.

Can anybody explain what I am missing and how I can make the macintosh and
Linux boxes talk to each other over wireless..
regards,
pallab