Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] How to build OMPI with Checkpoint/restart.
From: Marcin Stolarek (mstol_at_[hidden])
Date: 2009-09-16 08:30:18


Hi,

It seems I solved my problem. Root of the error was, that I haven't loaded
blcr module. So I couldn't checkpoint even one therad application.
However I stil can't find MCA:blcr in ompi_all -info, It's working.

marcin

2009/9/15 Marcin Stolarek <mstol_at_[hidden]>

> Hi,
>
> I've done everythink from the beginig.:
>
> rm -r $ompi_install
> make clean
> make
> make install
>
> In $ompi_install, I've got files you mentioned:
> mstol_at_halo2:/home/guests/mstol/openmpi/lib/openmp# ls mca_crs_bl*
> mca_crs_blcr.la mca_crs_blcr.so
>
> but, when I try:
> # ompi_info -all | grep "crs:"
> mstol_at_halo2:/home/guests/mstol/openmpi/openmpi-1.3.3# ompi_info --all |
> grep "crs:"
> MCA crs: none (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.3.3)
> MCA crs: parameter "crs_base_verbose" (current value: "0",
> data source: default value)
> MCA crs: parameter "crs" (current value: "none", data
> source: default value)
> MCA crs: parameter "crs_none_select_warning" (current
> value: "0", data source: default value)
> MCA crs: parameter "crs_none_priority" (current value:
> "0", data source: default value)
>
> I don't have crs: blcr component.
>
> marcin
>
> 2009/9/14 Josh Hursey <jjhursey_at_[hidden]>
>
> The config.log looked fine, so I think you have fixed the configure problem
>> that you previously posted about.
>>
>> Though the config.log indicates that the BLCR component is scheduled for
>> compile, ompi_info does not indicate that it is available. I suspect that
>> the error below is because the CRS could not find any CRS components to
>> select (though there should have been an error displayed indicating as
>> such).
>>
>> I would check your Open MPI installation to make sure that it is the one
>> that you configured with. Specifically I would check to make sure that in
>> the installation location there are the following files:
>> $install_dir/lib/openmpi/mca_crs_blcr.so
>> $install_dir/lib/openmpi/mca_crs_blcr.la
>>
>> If that checks out, then I would remove the old installation directory and
>> try reinstalling fresh.
>>
>> Let me know how it goes.
>>
>> -- Josh
>>
>>
>>
>> On Sep 13, 2009, at 5:49 AM, Marcin Stolarek wrote:
>>
>> I've tryed another time. Here is what I get when trying to run
>>> using-1.4a1r21964 :
>>>
>>> (terminus:~) mstol% mpirun --am ft-enable-cr ./a.out
>>>
>>> --------------------------------------------------------------------------
>>> It looks like opal_init failed for some reason; your parallel process is
>>> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
>>> fail during opal_init; some of which are due to configuration or
>>> environment problems. This failure appears to be an internal failure;
>>> here's some additional information (which may only be relevant to an
>>> Open MPI developer):
>>>
>>> opal_cr_init() failed failed
>>> --> Returned value -1 instead of OPAL_SUCCESS
>>>
>>> --------------------------------------------------------------------------
>>> [terminus:06120] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in file
>>> runtime/orte_
>>> init.c at line 79
>>>
>>> --------------------------------------------------------------------------
>>> It looks like MPI_INIT failed for some reason; your parallel process is
>>> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
>>> fail during MPI_INIT; some of which are due to configuration or
>>> environment
>>> problems. This failure appears to be an internal failure; here's some
>>> additional information (which may only be relevant to an Open MPI
>>> developer):
>>>
>>> ompi_mpi_init: orte_init failed
>>> --> Returned "Error" (-1) instead of "Success" (0)
>>>
>>> --------------------------------------------------------------------------
>>> *** An error occurred in MPI_Init
>>> *** before MPI was initialized
>>> *** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (your MPI job will now abort)
>>> [terminus:6120] Abort before MPI_INIT completed successfully; not able to
>>> guaran
>>> tee that all other processes were killed!
>>>
>>> --------------------------------------------------------------------------
>>> mpirun noticed that the job aborted, but has no info as to the process
>>> that caused that situation.
>>>
>>> --------------------------------------------------------------------------
>>>
>>> I've included config.log and ompi_info --all output in attacment
>>> LD_LIBRARY_PATH is set correctly.
>>> Any idea?
>>>
>>> marcin
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> 2009/9/12 Marcin Stolarek <mstol_at_[hidden]>
>>> Hi,
>>> I'm trying to compile OpenMPI with checkpoint restart via BLCR. I'm not
>>> sure which path shoul I set as a value of --with-blcr option.
>>> I'm using 1.3.3 release, which version of BLCR should I use?
>>>
>>> I've compiled the newest version of BLCR with --prefix=$BLCR, and I've
>>> putten as a option to openmpi configure --with-blcr=$BLCR, but I recived:
>>>
>>>
>>> configure:76646: checking if MCA component crs:blcr can compile
>>> configure:76648: result: no
>>>
>>> marcin
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> <info.tar.gz>_______________________________________________
>>> users mailing list
>>> users_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>
>