Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] How to build OMPI with Checkpoint/restart.
From: Marcin Stolarek (mstol_at_[hidden])
Date: 2009-09-13 05:49:35


I've tryed another time. Here is what I get when trying to run
using-1.4a1r21964 :

(terminus:~) mstol% mpirun --am ft-enable-cr ./a.out
--------------------------------------------------------------------------
It looks like opal_init failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
fail during opal_init; some of which are due to configuration or
environment problems. This failure appears to be an internal failure;
here's some additional information (which may only be relevant to an
Open MPI developer):

  opal_cr_init() failed failed
  --> Returned value -1 instead of OPAL_SUCCESS
--------------------------------------------------------------------------
[terminus:06120] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in file
runtime/orte_
init.c at line 79
--------------------------------------------------------------------------
It looks like MPI_INIT failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
fail during MPI_INIT; some of which are due to configuration or environment
problems. This failure appears to be an internal failure; here's some
additional information (which may only be relevant to an Open MPI
developer):

  ompi_mpi_init: orte_init failed
  --> Returned "Error" (-1) instead of "Success" (0)
--------------------------------------------------------------------------
*** An error occurred in MPI_Init
*** before MPI was initialized
*** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (your MPI job will now abort)
[terminus:6120] Abort before MPI_INIT completed successfully; not able to
guaran
tee that all other processes were killed!
--------------------------------------------------------------------------
mpirun noticed that the job aborted, but has no info as to the process
that caused that situation.
--------------------------------------------------------------------------

I've included config.log and ompi_info --all output in attacment
LD_LIBRARY_PATH is set correctly.
Any idea?

marcin

2009/9/12 Marcin Stolarek <mstol_at_[hidden]>

> Hi,
> I'm trying to compile OpenMPI with checkpoint restart via BLCR. I'm not
> sure which path shoul I set as a value of --with-blcr option.
> I'm using 1.3.3 release, which version of BLCR should I use?
>
> I've compiled the newest version of BLCR with --prefix=$BLCR, and I've
> putten as a option to openmpi configure --with-blcr=$BLCR, but I recived:
>
>
> configure:76646: checking if MCA component crs:blcr can compile
> configure:76648: result: no
>
> marcin
>
>
>
>
>