Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Running problem
From: J.S. van Bethlehem (j.s.van.bethlehem_at_[hidden])
Date: 2009-09-01 04:40:26


>From the look of it, this is not an OMPI problem, but a problem with
your paths. You need to make sure that libGLU.so.1 can be found by the
system at runtime. This is true for _all_ the systems that are in your
machinefile. So make sure that on all systems the path to that library
is in the LD_LIBRARY_PATH environment variable. That will fix this. If
you need help with this, you'll need to tell more details on your
installation, your system and your shell.

Greetings, Jakob

amjad ali wrote:
> Hi all,
> A simple program at my 4-node ROCKS cluster runs fine with command:
>
> /opt/openmpi/bin/mpirun -np 4 -machinefile machines ./mpi-ring
>
>
> Another bigger programs runs fine on the head node only with command:
>
> cd ./sphere; /opt/openmpi/bin/mpirun -np 4 ../bin/flo2d
>
> But with the command:
>
> cd /sphere; /opt/openmpi/bin/mpirun -np 4 -machinefile ../machines
> ../bin/flo2d
>
> It gives output that:
>
> ../bin/flo2d: error while loading shared libraries: libGLU.so.1: cannot
> open shared object file: No such file or directory
> ../bin/flo2d: error while loading shared libraries: libGLU.so.1: cannot
> open shared object file: No such file or directory
> ../bin/flo2d: error while loading shared libraries: libGLU.so.1: cannot
> open shared object file: No such file or directory
>
> (cursor blinking here)
>
>
> ===================================
>
> Please fix it.
> Note that with this bigger code the exe file is in different location
> than the ./sphere.
> Openmpi is installed with GNU compilers.
>
> Best Regards,
> Amjad Ali
>
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users