Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Bus Error (7) on PS3 running HPL (OpenMPI 1.2.8)
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2009-08-06 13:53:03


Any chance you could re-try the experiment with Open MPI 1.3.3?

On Aug 4, 2009, at 11:10 AM, Hoelzlwimmer Andreas - S0810595005 wrote:

> Hello,
>
> I’ve wanted to run MPI on a couple of PS3 here. According to a
> colleague who set it up, I had to set several HugePages. As the PS3
> RAM is limited I had to allocate 2 HugePages. I ran HPL at first
> with the following command (out of a tutorial):
> mpirun --mca btl_openib_want_fork_support 0 -np 1 numactl --
> physcpubind=0 ./xhpl : -np 1 numactl --physcpubind=1 ./xhpl
>
> Now as I had very little memory I had to disable some services. I
> did so (Wifi Service, Bluetooth, printing, unneeded). After running
> the same command again, I got the an error message (see below). Can
> anyone help me here, I have no idea what the error message actually
> means, and I can’t find anything useful about it. It’s running on
> Yellow Dog Linux, using OpenMPI 1.2.8
>
> Cheers,
> Andreas Hoelzlwimmer
>
> Error Message:
> [PS02:04815] *** Process received signal ***
> [PS02:04815] Signal: Bus error (7)
> [PS02:04815] Signal code: (2)
> [PS02:04815] Failing at address: 0x4000ca78008
> [PS02:04816] *** Process received signal ***
> [PS02:04816] Signal: Bus error (7)
> [PS02:04816] Signal code: (2)
> [PS02:04816] Failing at address: 0x4000ca78008
> [PS02:04816] [ 0] [0x1003e8]
> [PS02:04816] [ 1] ./xhpl(HPL_hpalloc-0x17cc8c) [0x1001103c]
> [PS02:04816] [ 2] ./xhpl(HPL_pdtest-0x17da40) [0x100101f8]
> [PS02:04816] [ 3] ./xhpl(main-0x182f2c) [0x1000acdc]
> [PS02:04816] [ 4] /lib64/libc.so.6 [0x80ca0e966c]
> [PS02:04816] [ 5] /lib64/libc.so.6(__libc_start_main-0x1473e0)
> [0x80ca0e98e8]
> [PS02:04816] *** End of error message ***
> [PS02:04815] [ 0] [0x1003e8]
> [PS02:04815] [ 1] ./xhpl(HPL_hpalloc-0x17cc8c) [0x1001103c]
> [PS02:04815] [ 2] ./xhpl(HPL_pdtest-0x17da40) [0x100101f8]
> [PS02:04815] [ 3] ./xhpl(main-0x182f2c) [0x1000acdc]
> [PS02:04815] [ 4] /lib64/libc.so.6 [0x80ca0e966c]
> [PS02:04815] [ 5] /lib64/libc.so.6(__libc_start_main-0x1473e0)
> [0x80ca0e98e8]
> [PS02:04815] *** End of error message ***
> mpirun noticed that job rank 0 with PID 4815 on node PS02 exited on
> signal 7 (Bus error).
> 1 additional process aborted (not shown)
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]