Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: [OMPI users] Bus Error (7) on PS3 running HPL (OpenMPI 1.2.8)
From: Hoelzlwimmer Andreas - S0810595005 (S0810595005_at_[hidden])
Date: 2009-08-04 11:10:18


Hello,

I've wanted to run MPI on a couple of PS3 here. According to a colleague who set it up, I had to set several HugePages. As the PS3 RAM is limited I had to allocate 2 HugePages. I ran HPL at first with the following command (out of a tutorial):
mpirun --mca btl_openib_want_fork_support 0 -np 1 numactl --physcpubind=0 ./xhpl : -np 1 numactl --physcpubind=1 ./xhpl

Now as I had very little memory I had to disable some services. I did so (Wifi Service, Bluetooth, printing, unneeded). After running the same command again, I got the an error message (see below). Can anyone help me here, I have no idea what the error message actually means, and I can't find anything useful about it. It's running on Yellow Dog Linux, using OpenMPI 1.2.8

Cheers,
Andreas Hoelzlwimmer

Error Message:
[PS02:04815] *** Process received signal ***
[PS02:04815] Signal: Bus error (7)
[PS02:04815] Signal code: (2)
[PS02:04815] Failing at address: 0x4000ca78008
[PS02:04816] *** Process received signal ***
[PS02:04816] Signal: Bus error (7)
[PS02:04816] Signal code: (2)
[PS02:04816] Failing at address: 0x4000ca78008
[PS02:04816] [ 0] [0x1003e8]
[PS02:04816] [ 1] ./xhpl(HPL_hpalloc-0x17cc8c) [0x1001103c]
[PS02:04816] [ 2] ./xhpl(HPL_pdtest-0x17da40) [0x100101f8]
[PS02:04816] [ 3] ./xhpl(main-0x182f2c) [0x1000acdc]
[PS02:04816] [ 4] /lib64/libc.so.6 [0x80ca0e966c]
[PS02:04816] [ 5] /lib64/libc.so.6(__libc_start_main-0x1473e0) [0x80ca0e98e8]
[PS02:04816] *** End of error message ***
[PS02:04815] [ 0] [0x1003e8]
[PS02:04815] [ 1] ./xhpl(HPL_hpalloc-0x17cc8c) [0x1001103c]
[PS02:04815] [ 2] ./xhpl(HPL_pdtest-0x17da40) [0x100101f8]
[PS02:04815] [ 3] ./xhpl(main-0x182f2c) [0x1000acdc]
[PS02:04815] [ 4] /lib64/libc.so.6 [0x80ca0e966c]
[PS02:04815] [ 5] /lib64/libc.so.6(__libc_start_main-0x1473e0) [0x80ca0e98e8]
[PS02:04815] *** End of error message ***
mpirun noticed that job rank 0 with PID 4815 on node PS02 exited on signal 7 (Bus error).
1 additional process aborted (not shown)