Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: [OMPI users] problem with installing openmpi with intel compiler on ubuntu
From: Michael Kuklik (mkkuklik_at_[hidden])
Date: 2009-05-26 22:05:59


Hi everybody,

I try to compile openmpi with intel compiler on ubuntu 9.04.
I compiled openmpi on Redhat and os x many times and I could always find a problem. But the error that I'm getting now, gives me no clues where to even search for the problem.

my config line is a follows:
./configure CC=icc CXX=icpc --prefix=/usr/local/intel/openmpi

Everything configures and compiles OK. But then when I try to install I get this error

Making install in etc
make[2]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.2/orte/etc'
make[3]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.2/orte/etc'
make[3]: Nothing to be done for `install-exec-am'.
/bin/mkdir -p /usr/local/intel/openmpi/etc
******************************* WARNING ************************************
*** Not installing new openmpi-default-hostfile over existing file in:
*** /usr/local/intel/openmpi/etc/openmpi-default-hostfile
******************************* WARNING ************************************
make[3]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.2/orte/etc'
make[2]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.2/orte/etc'
Making install in .
make[2]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.2/orte'
make[3]: Entering directory `/tmp/openmpi-1.3.2/orte'
test -z "/usr/local/intel/openmpi/lib" || /bin/mkdir -p "/usr/local/intel/openmpi/lib"
 /bin/bash ../libtool --mode=install /usr/bin/install -c 'libopen-rte.la' '/usr/local/intel/openmpi/lib/libopen-rte.la'
libtool: install: warning: relinking `libopen-rte.la'
libtool: install: (cd /tmp/openmpi-1.3.2/orte; /bin/bash /tmp/openmpi-1.3.2/libtool --tag CC --mode=relink icc -O3 -DNDEBUG -finline-functions -fno-strict-aliasing ................ )
libtool: relink: icc -shared runtime/.libs/orte_finalize.o runtime/.libs/orte_init.o runtime/.libs/orte_locks.o runtime/.libs/orte_globals.o runtime/data_type_support/.libs/orte_dt_compare_fns.o runtime/data_type_support/.libs/orte_dt_copy_fns.o runtime/data_type_support/.libs/orte_dt_print_fns.o runtime/data_type_support/.libs/orte_dt_release_fns.o runtime/data_type_support/.libs/orte_dt_size_fns.o runtime/data_type_support/.libs/orte_dt_packing_fns.o runtime/data_type_support/.libs/orte_dt_unpacking_fns.o runtime/.libs/orte_mca_params.o runtime/.libs/orte_wait.o runtime/.libs/orte_cr.o runtime/.libs/..................................... -Wl,libopen-rte.so.0 -o .libs/libopen-rte.so.0.0.0
/tmp/openmpi-1.3.2/libtool: line 7847: icc: command not found
libtool: install: error: relink `libopen-rte.la' with the above command before installing it
make[3]: *** [install-libLTLIBRARIES] Error 1
make[3]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.2/orte'
make[2]: *** [install-am] Error 2
make[2]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.2/orte'
make[1]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/tmp/openmpi-1.3.2/orte'
make: *** [install-recursive] Error 1

libtool is the one from ubuntu repository i.e. 2.2.6a-1
icc and icpc are the newest ones i.e. 11.083

Ouputs of configure make and install are attached.

Any clues what's wrong?

Thanks for help

mk