Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Problem with running openMPI program
From: Ankush Kaul (ankush.rkaul_at_[hidden])
Date: 2009-04-22 02:10:44


i feel the above problem occured due 2 installing mpich package, now even
nomal mpi programs are not running.
What should we do? we even tried *yum remove mpich* but it says no packages
to remove.
Please Help!!!

On Wed, Apr 22, 2009 at 11:34 AM, Ankush Kaul <ankush.rkaul_at_[hidden]>wrote:

> We are facing another problem, we were tryin to install different
> benchmarking packages
>
> now whenever we try to run *mpirun* command (which was working perfectly
> before) we get this error:
> *usr/local/bin/mpdroot: open failed for root's mpd conf filempdtrace
> (__init__ 1190): forked process failed; status=255*
>
> whats the problem here?
>
>
>
> On Tue, Apr 21, 2009 at 11:45 PM, Gus Correa <gus_at_[hidden]>wrote:
>
>> Hi Ankush
>>
>> Ankush Kaul wrote:
>>
>>> @Eugene
>>> they are ok but we wanted something better, which would more clearly show
>>> de diff in using a single pc and the cluster.
>>>
>>> @Prakash
>>> i had prob with running de programs as they were compiling using mpcc n
>>> not mpicc
>>>
>>> @gus
>>> we are tryin 2 figure out de hpl config, its quite complicated,
>>>
>>
>> I sent you some sketchy instructions to build HPL,
>> on my last message to this thread.
>> I built HPL and run it here yesterday that way.
>> Did you try my suggestions?
>> Where did you get stuck?
>>
>> also de locate command lists lots of confusing results.
>>>
>>>
>> I would say the list is just long, not really confusing.
>> You can find what you need if you want.
>> Pipe the output of locate through "more", and search carefully.
>> If you are talking about BLAS try "locate libblas.a" and
>> "locate libgoto.a".
>> Those are the libraries you need, and if they are not there
>> you need to install one of them.
>> Read my previous email for details.
>> I hope it will help you get HPL working, if you are interested on HPL.
>>
>> I hope this helps.
>>
>> Gus Correa
>> ---------------------------------------------------------------------
>> Gustavo Correa
>> Lamont-Doherty Earth Observatory - Columbia University
>> Palisades, NY, 10964-8000 - USA
>> ---------------------------------------------------------------------
>>
>> @jeff
>>> i think u are correct we may have installed openmpi without VT support,
>>> but is there anythin we can do now???
>>>
>>> One more thing I found this program but dont know how to run it :
>>> http://www.cis.udel.edu/~pollock/367/manual/node35.html
>>>
>>> Thanks 2 all u guys 4 putting in so much efforts to help us out.
>>>
>>>
>>> ------------------------------------------------------------------------
>>>
>>> _______________________________________________
>>> users mailing list
>>> users_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>
>