Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] OpenMPI 1.3.1 + BLCR build problem
From: M C (m_c_001_at_[hidden])
Date: 2009-04-01 05:09:29


Hi Josh,

Yep, adding that "--with-ft=cr" flag did the trick. Thanks.

Cheers,
m

> From: jjhursey_at_[hidden]
> To: users_at_[hidden]
> Date: Tue, 31 Mar 2009 15:48:05 -0400
> Subject: Re: [OMPI users] OpenMPI 1.3.1 + BLCR build problem
>
> I think that the missing configure option might be the problem as
> well. The BLCR configure logic checks to see if you have enabled
> checkpoint/restart in Open MPI. If you haven't then it fails out of
> configure (probably should print a better error message - I'll put
> that on my todo list).
>
> The configure flag that you are looking for is:
> --with-ft=cr
>
> So try the following and let me know if that fixes the problem for you:
> ./configure --with-ft=cr --with-blcr=/opt/blcr --with-blcr-libdir=/
> opt/blcr/lib --prefix=/opt/openmpi
>
> Some of the configure options and runtime options are discussed in the
> Checkpoint/Restart in Open MPI User's Guide which you can find linked
> at the bottom of the following wiki page:
> https://svn.open-mpi.org/trac/ompi/wiki/ProcessFT_CR
>
> You may also want to consider using the thread options too for
> improved C/R response:
> --enable-mpi-threads --enable-ft-thread
>
> Best,
> Josh
>
> On Mar 31, 2009, at 2:49 PM, Dave Love wrote:
>
> > M C <m_c_001_at_[hidden]> writes:
> >
> >> --- MCA component crs:blcr (m4 configuration macro)
> >> checking for MCA component crs:blcr compile mode... dso
> >> checking --with-blcr value... sanity check ok (/opt/blcr)
> >> checking --with-blcr-libdir value... sanity check ok (/opt/blcr/lib)
> >> configure: WARNING: BLCR support requested but not found. Perhaps
> >> you need to specify the location of the BLCR libraries.
> >> configure: error: Aborting.
> >>
> >> This is strange, as both /opt/blcr and /opt/blcr/lib are sensibly
> >> populated:
> >
> > I ran into this recently. You need an extra flag which I forget, but
> > ./configure --help will show it can take `LAM' as an argument. It
> > seems
> > pretty obscure and probably deserves a report I haven't had time to
> > make.
> >
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

_________________________________________________________________
View your Twitter and Flickr updates from one place – Learn more!
http://clk.atdmt.com/UKM/go/137984870/direct/01/