Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] OpenMPI 1.3.1 rpm build error
From: Jim Kusznir (jkusznir_at_[hidden])
Date: 2009-02-20 14:20:58


I just went to www.open-mpi.org, went to download, then source rpm.
Looks like it was actually 1.3-1. Here's the src.rpm that I pulled
in:

http://www.open-mpi.org/software/ompi/v1.3/downloads/openmpi-1.3-1.src.rpm

The reason for this upgrade is it seems a user found some bug that may
be in the OpenMPI code that results in occasionally an MPI_Send()
message getting lost. He's managed to reproduce it multiple times,
and we can't find anything in his code that can cause it...He's got
logs of mpi_send() going out, but the matching mpi_receive() never
getting anything, thus killing his code. We're currently running
1.2.8 with ofed support (Haven't tried turning off ofed, etc. yet).

--Jim

On Thu, Feb 19, 2009 at 6:46 PM, Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]> wrote:
> There is no 1.3.1 RPM yet (only a 1.3 RPM) -- what file specifically are you
> trying to build?
>
> Could you try building one of the 1.3.1 nightly snapshot tarballs? I
> *think* the problem you're seeing is a problem due to FORTIFY_SOURCE in the
> VT code in 1.3 and should be fixed by now.
>
> http://www.open-mpi.org/nightly/v1.3/
>
>
> On Feb 19, 2009, at 12:00 PM, Jim Kusznir wrote:
>
>> Hi all:
>>
>> I'm trying to build openmpi RPMs from the included spec file. The
>> build fails with:
>>
>> gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -I../tools/opari/lib
>> -I../extlib/otf/otflib -I../extlib/otf/otflib -D_GNU_SOURCE
>> -DBINDIR=\"/opt/openmpi-gcc/1.3/bin\"
>> -DDATADIR=\"/opt/openmpi-gcc/1.3/share\" -DRFG -DVT_BFD -DVT_MEMHOOK
>> -DVT_IOWRAP -O2 -g -pipe -Wall -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions
>> -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -m64 -mtune=generic -MT
>> vt_iowrap.o -MD -MP -MF .deps/vt_iowrap.Tpo -c -o vt_iowrap.o
>> vt_iowrap.c
>> vt_iowrap.c:1242: error: expected declaration specifiers or '...'
>> before numeric constant
>> vt_iowrap.c:1243: error: conflicting types for '__fprintf_chk'
>> make[5]: *** [vt_iowrap.o] Error 1
>>
>>
>> My build command was:
>> rpmbuild -bb --define 'install_in_opt 1' --define 'install_modulefile
>> 1' --define 'modules_rpm_name environment-modules' --define
>> 'build_all_in_one_rpm 0' --define 'configure_options
>> --with-tm=/opt/torque --with-openib=/opt/mlnx-ofed/src/OFED-1.3.1'
>> --define '_name openmpi-gcc' openmpi-1.3.spec
>>
>> This build for the 1.2.8 worked fine; this is my first attempt at
>> building 1.3.1.
>> The system is Rocks 5.1 (CentSO 5.2), GCC 4.1.2-42 (CentOS 5.2 default).
>>
>> Any suggestions?
>>
>> Thanks!
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> --
> Jeff Squyres
> Cisco Systems
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>