Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] WRF, OpenMPI and PGI 7.2
From: Gerry Creager (gerry.creager_at_[hidden])
Date: 2009-02-19 10:41:38


Howdy,

I'm new to this list. I've done a little review but likely missed
something specific to what I'm asking. I'll keep looking but need to
resolve this soon.

I'm running a Rocks cluster (centos 5), with PGI 7.2-3 compilers,
Myricom MX2 hardware and drivers, and OpenMPI1.3

I installed the Myricom roll which has OpenMPI compiled with gcc. I
recently compiled the openmpi code w/ PGI.

I've the MPICH_F90 pointing to the right place, and we're looking for
the right includes and libs by means of LD_LIBRARY_PATH, etc.

When I tried to run, I got the following error:
make[3]: Entering directory `/home/gerry/WRFv3/WRFV3/external/RSL_LITE'
mpicc -DFSEEKO64_OK -w -O3 -DDM_PARALLEL -c c_code.c
PGC/x86-64 Linux 7.2-3: compilation completed with warnings
mpicc -DFSEEKO64_OK -w -O3 -DDM_PARALLEL -c buf_for_proc.c
PGC-S-0036-Syntax error: Recovery attempted by inserting identifier
.Z0000 before '(' (/share/apps/openmpi-1.3-pgi/include/mpi.h: 889)
PGC-S-0082-Function returning array not allowed
(/share/apps/openmpi-1.3-pgi/include/mpi.h: 889)
PGC-S-0043-Redefinition of symbol, MPI_Comm
(/share/apps/openmpi-1.3-pgi/include/mpi.h: 903)
PGC/x86-64 Linux 7.2-3: compilation completed with severe errors
make[3]: [buf_for_proc.o] Error 2 (ignored)

Note that I had modified the makefile to use PGI in place of gcc, and
thus, the PGI-compiled openMPI.

Thanks, Gerry

-- 
Gerry Creager -- gerry.creager_at_[hidden]
Texas Mesonet -- AATLT, Texas A&M University	
Cell: 979.229.5301 Office: 979.458.4020 FAX: 979.862.3983
Office: 1700 Research Parkway Ste 160, TAMU, College Station, TX 77843