Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] open-mpi ssh hostname problem
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2009-02-06 17:48:44


I'm not quite sure what you did here; did you set the IP address and
hostname to something that is resolvable via gethostbyname()? E.g.,
does the hostname exist in DNS or in /etc/hosts and match the IP
address that you set?

On Feb 6, 2009, at 6:18 AM, Bernhard Knapp wrote:

> Dear users
>
> I am using the parallel software Gromacs on Fedora8 nodes. I
> installed the software and run it without problems but thereafter I
> moved the node to our server-room and did the following:
> - set ip adress, subnetmask and gateway
> - changed the ssh port in /etc/ssh/sshd_config since we use port
> forwarding on our router and /usr/sbin/semanage port -a -t
> inetd_child_port_t -p tcp 5101
> - changed the firewall settings to additionally allow the new port
> - changed the hostname via hostname command
>
> Then I started exactly the same simulation (same command, same data)
> as before (before the network configuration) and it comes up with
> the following error:
>
>
> ssh: quoVadis01: Name or service not known
> --------------------------------------------------------------------------
> A daemon (pid 5039) died unexpectedly with status 255 while attempting
> to launch so we are aborting.
>
> There may be more information reported by the environment (see above).
>
> This may be because the daemon was unable to find all the needed
> shared
> libraries on the remote node. You may set your LD_LIBRARY_PATH to
> have the
> location of the shared libraries on the remote nodes and this will
> automatically be forwarded to the remote nodes.
> --------------------------------------------------------------------------
> --------------------------------------------------------------------------
> mpirun noticed that the job aborted, but has no info as to the process
> that caused that situation.
> --------------------------------------------------------------------------
> mpirun: clean termination accomplished
>
>
> Currently the simulation is only running in parallel on the local 4
> cores and not using the network at all.
>
> Why is it a problem for open-mpi to change the hostname from
> "localhost" to "quoVadis01"? If i change the hostname back it works
> again. How can I make open-mpi running using a hostname different to
> localhost. Simply to reinstall mpi after changing the hostname does
> not help.
>
> cheers
> Bernhard
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
Jeff Squyres
Cisco Systems